„Nė vienas iš penkių pretendentų nesurinko minimalaus balo“, – BNS sakė Kultūros ministrės atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Nepavykus išrinkti teatro vadovo, per penkiolika darbo dienų bus skelbiamas naujas konkursas.

Rusų dramos teatro atstovai BNS anksčiau patvirtino, kad paraišką Kultūros ministerijos skelbiamame konkurse pateikė ir nuo 2008-ųjų teatrui vadovaujantis režisierius Jonas Vaitkus. Jis neseniai sulaukė viešų kaltinimų dėl netinkamo seksualinio elgesio.

Kultūros ministerija tvirtina, kad šiuo metu nėra teisinio pagrindo, kuris neleistų J. Vaitkui dalyvauti konkurse.

Atrankos komisiją sudarė septyni nariai: komisijos pirmininkas Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, teatrologės Ramunė Balevičiūtė ir Goda Dapšytė, teatro kritikė Rūta Oginskaitė Noreikaitė, Kultūros ministerijos Profesionaliosios kūrybos ir tarptautiškumo politikos skyriaus vedėja Janina Krušinskaitė, Tautinių mažumų departamento Ryšių su tautinėmis bendrijomis skyriaus vedėja Rasa Paliukienė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Pretendentai vadovauti teatrui ar koncertinei įstaigai turi surinkti daugiau kaip 60 procentų didžiausio galimo balų skaičiaus už programos vertinimą ir pokalbį su komisija, kad būtų laikomi praėjusiais konkursą.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)