Į NDG nuolatinę XX-XXI a. ekspoziciją įsiterpiančios taktilinės reprodukcijos veda per skirtingas XX a. lietuvių tapybos stilistines kryptis, asmenybes bei tematikas, regos negalią turintiems leis pažinti gamtos ir miesto peizažus, portretus ir žmogaus kūno judesius, siurrealistinius vaizdinius, rašoma organizatorių pranešime.

Kaip pasakoja parodos „BLIND DATE“ kuratoriai Agnė Matulevičiūtė, Matas Drukteinis ir Eglė Nedzinskaitė, didžiausias iššūkis buvo atrinkti tokius paveikslus, kurie reikšmingai praplėstų regėjimo negalią turinčių žmonių žinias ir suvokimą apie lietuvių dailę, atskleistų jos įvairovę ir kartu atitiktų bendruomenės poreikius ir tam tikrus kokybinius standartus.

„Parodą parengti padėjo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos konsultantai Irma Jokštytė ir Alvydas Valenta, taip pat šioje srityje bene didžiausią patirtį Lietuvoje sukaupusi menotyrininkė Diana Raudonienė. Tikimės, kad ekspozicija ir ją lydintys renginiai bus įdomūs ir naudingi neregių bendruomenei, taip pat paskatins diskusijas visuomenėje apie kultūros ir meno įstaigų prieinamumą žmonėms su įvairiomis negaliomis, atkreips dėmesį į profesionalaus meno galią mažinti atskirtį“, – pasakoja parodos kuratoriai, pabrėždami, kad siekiant pristatyti įvairesnį lietuvių vaizduojamojo meno spektrą, tikimasi ateityje plėsti taktilinių kūrinių kolekciją.

Taktilinė paroda „BLIND DATE“ Nacionalinėje dailės galerijoje veiks iki balandžio 8 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją