Iškart po oficialaus atidarymo, vyko pirmasis kultūrinis renginys, o Hamburgo literatūros namų salėje nesutilpo visi norintys. Kaip teigia kultūros dienų organizatorė Rita Valiukonytė, Petro Vyšniausko ir būgnininko Klauso Kugelio pasirodymas bei vokiečių aktorių Jurgio Kunčino ir Ričardo Gavelio knygų skaitymas buvo palydėtas audringomis ovacijomis.

Antras vakaras ketvirtadienį buvo labai sėkmingas- dalyvavo apie 80 žmonių, iš kurių dauguma vokiečiai. Jo metu Jurga Ivanauskaitė ir aktorė Susanne Wolff skaitė ištraukas iš naujojo romano „Placebas“.

Penktadienį Menininkų namų FRISE galerijoje buvo pristatytas šiuolaikinis Lietuvos menas. Į jaunojo medijų menininko Vytauto Michelkevičius parodos atidarymą susirinko garsūs Hamburgo menininkai ir kritikai. Vytautas Michelkevičius fotografijų serija ir videoinstaliacija SOVARCHŠeštadienį grupė „SKAMP“ klube „Logo“ grojo nesustodami pusantros valandos ir įkaitino Hamburgo publiką, tarp kurios buvo nemažai ir lietuvių, gyvenančių Hamburge. Lietuvių kultūros dienos Hamburge užsibaigs spalio 20-23 d. vyksiančia įvairiapuse lietuviškojo kino retrospektyva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją