„Šešėliais neužmaskuoti, skaidrūs veidai yra tarsi žinutė, kad dažniau pažiūrėtume savo artimam žmogui į akis, jį išklausytume“, – savo fotoprojektą „100 metų kartu“ pristato fotografė Monika Požerskytė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, moteris aplankė daugybę Lietuvos vietų, kur susitiko su šimto ir daugiau metų sulaukusiais Lietuvos piliečiais, išklausė jų pasakojimų, išgyvenimų, neįtikėtinų istorijos vingių. Visa tai sugulė į albumą „100 metų kartu“, kuris Lietuvos skaitytojams pirmą kartą pristatomas Vilniaus knygų mugėje.

Tačiau fotografijos albumas – tik dalis Lietuvos valstybės šimtmečiui skirto projekto. Ilgaamžių senolių gyvenimo receptus, istorinius pasakojimus užfiksavo ir režisierė Edita Kabaraitė, perkėlusi visą tai į dokumentinį filmą „100 metų kartu“.

Visa projekto kūrybinė komanda kviečia į „100 metų kartu“ pristatymą Vilniaus knygų mugėje penktadienį, 20 val. 5.1 konferencijų salėje. Čia žada pasidalyti tuo, ką išgirdo ir pamatė, ko išmoko ir sužinojo, žiūrėdami į šimto metų žmogų, pasakojantį savo istoriją.

Pristatyme dalyvaus projekto fotografė M. Požerskytė, režisierė E. Kabaraitė, kino prodiuseris Kęstutis Drazdauskas ir projekto sumanytojas Marius Čiuželis.

„Įamžinome dalį tikros, gyvos, žmogaus išjaustos Lietuvos istorijos. Ateikite, pasidalinsime ja ir su Jumis“, – kviečia projekto prodiuseris.

Fotografijų albumą „100 metų kartu“ galima rasti III Knygų mugės salėje, 3.18 stende.

Fotomenininkė M. Požerskytė – jaunosios lietuvių fotografų kartos atstovė, Vilniaus dailės akademijoje studijavusi fotografijos ir medijos meno studijų programose. Monika dalyvavo daugiau nei 30 grupinių parodų Lietuvoje bei užsienio šalyse ir jau daugiau nei 10 metų dirba socialinės ir komercinės fotografijos srityse, bendradarbiauja su žinomais Lietuvos mados dizaineriais, leidiniais, reklamos agentūromis, verslo kompanijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją