„Vaikai į pasaulį ir įvairias problemas žvelgia iš kitokios perspektyvos, kaip tai puikiai atskleidė Antoine‘as de Saint-Exupery savo knygoje „Mažasis princas“. Šakutės kelionė iš Italijos į LDK vaikui svarbi taip pat kaip Žalgirio mūšis, nes tai jo aplinka, jam geriau suprantamas dalykas nei moralizuojantis patriotizmas ar piktnaudžiavimas tokiomis istorinėmis sąvokomis kaip pramonės revoliucija ar Renesansas, apie kurias kalba suaugusieji. Todėl šioje knygoje bandoma istoriją perteikti per tas perspektyvas, kurios įdomesnės ir aiškesnės dvylikamečiui“, – teigia A. Bumblauskas.

„Lietuvos istorija. Paaugusių žmonių knyga. 1 dalis“ – knyga, kuria galės naudotis ir mokytojai, norintys istorijos pamokas padaryti gyvesnes, įdomesnes ir labiau įtraukiančias. Tai gali būti ir šeimos knyga, kurioje pateiktą medžiagą smagu nagrinėti vaikams ir tėvams.

„Šioje knygoje pateikiama ne tik moksleiviui būtina programinė medžiaga, bet ir įdomios istorijos, skatinančios domėtis mūsų praeitimi. Ši mokomoji priemonė unikali tuo, kad istorija pateikiama ir iš vaiko perspektyvos, nemažai kalbama apie vaikus istorijoje. Plačiau aprašomi ne tik politiniai įvykiai, istorinė jų reikšmė, bet ir to meto žmonių kasdienybė, buitis, legendos. Daug dėmesio skiriama ne tik Vytauto asmenybei, darbams, Žalgirio mūšio peripetijoms, bet ir vėlesniems laikams, todėl knygos viršelį puošia LDK sparnuotieji husarai“, – teigia knygos leidėjas, leidyklos „Baltos lankos“ savininkas dr. Saulius Žukas.

Anot S. Žuko, ši knyga ypatinga ir tuo, kad joje pateikiama daug įdomios informacijos apie LDK ryšius su pasauliu. Pavyzdžiui, ar žinote, kad Lenkijos karaliene ir Lietuvos didžiąja kunigaikštiene tapusi Bona Sforza, atkeliavusi iš Italijos, iš dvaro, kuriame dirbo pats Leonardo da Vinci, į mūsų kraštą atnešė daugybę naujovių, o viena jų – kasdien naudojamas stalo įrankis šakutė? Ne mažiau intriguojama ir spėlionės, kad daug keliavęs ir kaip puikus fechtuotojas garsėjęs LDK didikas Boguslavas Radvila buvo pažįstamas su garsiojo Alexandre‘o Dumas romano apie muškietininkus prototipais.
Daugiau nei 300 puslapių knygoje, praturtintoje beveik tūkstančiu iliustracijų, apimamos kelios disciplinos, kalbama ne tik apie istoriją, bet ir literatūrą, religiją, etnologiją.

„Lietuvos istorija. Paaugusių žmonių knyga . 1 dalis“ bus pristatyta vasario 20 d. Valdovų rūmuose. Pristatyme dalyvaus knygos autoriai Alfredas ir Mangirdas Bumblauskai ir leidėjas dr. Saulius Žukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)