Detektyvinėje istorijoje „Pustoniai ir Atspalviai“ susimaišo realios emigrantų ir menininkų istorijos su pramanytais įvykiais. Veiksmo ašis - pasaulinės įžymybės - tapytojo iš Niujorko kūrybos užkulisiai.

Čia persipina ir Niujorko verpetai ir Italijos kalnų miestelio Carreto Di Spoleto mistiškos istorijos, ir Lietuviškas ženklas, lydintis Niujorko menininką nuo Manhatano iki Vilniaus Dailės Akademijos, kur pavirsta kriminaliniu gaivalu. Veiksme dalyvauja ir žinomi Lietuvos menininkai, o VDA rektorius Audrius Klimas vos nežūva .

Knygoje panaudota daugybė menininko Vytenio Jankūno fotografijų. Tiesa, ir pats menininkas taip pat tapo knygos siužeto herojumi.

Knyga bus pristatyta šių metų knygų mugėje, o prieš tai - trečiadienį - Vasario 21 d. 18 val. detektyvinės istorijos autorius S. Paukštys savo kūrybos gerbėjus kviečia į knygos pristatymą „Versmės knygyne“.

Knygos pristatymui ir kvietimui į renginį panaudota skambi frazė: "Jūs dar nežinote visų Dailės akademijos paslapčių". VDA nuvilnijus seksualinio priekabiavimo skandalui, tokia frazė kvietime skamba dviprasmiškai.

Renginio moderatorius - dailėtyrininkas Saulius Pilinkus.

Kvietimas į Sauliaus Paukščio knygos pristatymą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)