Parodoje bus eksponuojami ir kitų tarptautinį pripažinimą pelniusių menininkų: Andriaus Burbos, Jurgos Lago, Agnės Kuzmickaitės, Mindaugo Žilionio, Inesos Malafej ir Arūno Sukarevičiaus bei Tado Černiausko darbai.

Parodoje pirmą kartą eksponuojami dizainerio ir muzikanto Rapolo Gražio sukurti muzikiniai instrumentai. Vienas jų, itin vertingas – vienintelė pasaulyje gitara iš juodojo gintaro „The Black Amber Drop #1“. Rankomis pagamintos R. Gražio gitaros iš medžio masyvo įvertintos ne tik pasaulio kolekcionierių, bet jomis grojo ir žymiausi šių laikų muzikantai.

Pirmą kartą sostinėje bus eksponuojamos ir jaunojo fotografo Andriaus Burbos gyvūnų nuotraukos. Juodojo arklio nuotrauka 2017 metais tarptautiniame konkurse „I Am Photographer 2017“ laimėjo „The Best Of Environmental Portrait“ kategorijoje, A. Burbos fotografijos publikuotos gerai žinomuose „Vanity Fair“ ir „Elle“ žurnaluose.

Prekybos centro lankytojai galės išvysti ir vienos žinomiausių Lietuvos juvelyrikos dizainerių Jurgos Lago kurtus papuošalus. Papuošalų dizainerės kūriniai džiugina Ispanijos princesę Letizia Ortiz Rocasolano, buvusias JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton ir Europos Sąjungos užsienio reikalų ir saugumo įgaliotinę Catherine Ashton. J. Lago darbai eksponuoti ir Madrido nacionaliniame dekoratyvinio meno muziejuje.

Vienintelė Lietuvoje mados dizainerė apgynusi daktaro laipsnį Agnė Kuzmickaitė taip pat nudžiugins prekybos centro lankytojus viena garsiausių savo suknelių. Dizainerė yra sulaukusi sėkmės tarptautiniuose mados renginiuose, demonstravo savo kolekciją Berlyno mados savaitėje. Jos kūriniais žavėjosi leidiniai „Vogue“, „Glamour“ ir kiti.

Lankytojai galės susipažinti ir su žymaus baldų dizainerio Mindaugo Žilionio išskirtinio dizaino kėde, kuri sudaryta iš unikalių elementų – tarsi stuburo slankstelių. Dizainerio sukurtas rankų darbo kūrinys „SPYNDI“ yra laimėjęs ne vieną tarptautinį dizaino konkursą, tarp kurių – „NON FORMAT“, „Stockholm Furniture Fair“, o autorius su darbais yra dalyvavęs Londono, Niujorko, Kopenhagos, Stokholmo parodose bei renginiuose.

Inesa Malafej ir Arūnas Sukarevičius kartu įkūrė studiją „etc.etc.“ ir garsėja šiuolaikiškais bei patogumą išlaikančiais dizaino darbais. Jie yra įvertinti prestižiniuose „iF“ ir „Red Dot“ dizaino apdovanojimuose. Parodoje pamatysite stalą „My Writing Desk“ ir minimalistinę kėdę „Naïve“.
Netradiciniais projektais išgarsėjusio menininko Tado Černiausko kūriniai pristatyti pasaulinio lygio galerijose, tarp kurių Londono „Saatchi Gallery“ ir „Van Gogh“ muziejus Amsterdame. Prekybos centre „Panorama“ galėsite susipažinti su daugiausiai dėmesio sulaukusiu projektu „Blow job“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją