Dvi dešimtis geriausių idėjų savivaldybė, pasitelkusi vaizduojamojo meno, architektūros, menotyros, kultūros paveldo specialistus, atrinko iš daugiau nei 120 pasiūlytų darbų. Programos „Kuriu Vilnių“ darbams realizuoti savivaldybė skirs 500 tūkst. eurų. Gavę savivaldybės finansavimą, kūrėjai savo projektus Vilniuje įgyvendins per pusantrų metų.

Pasak pranešimo, Komisija vertino kiekvieno projekto meninę kokybę, turinį, dermę su aplinka, įtaigumą, reikšmę estetiniam aplinkos formavimui, socialinį reikšmingumą ir sąmatos pagrįstumą.

Laimėję projektai papuoš ir papildys erdves miesto centre, Naujamiestyje ir Senamiestyje, taip pat atokesniuose nuo centro rajonuose: Viršuliškėse, Antakalnyje, Šeškinėje, Pilaitėje, Kirtimuose, Šnipiškėse. Meno kūriniais pasipuoš ir viešasis transportas.

Konkurse dalyvavo ne tik vilniečiai, bet ir menininkai iš Austrijos, Italijos, Estijos. Vieni populiariausių siūlymų – dekoruoti Vilniaus pastatus arba puošti miesto erdves skulptūromis. Komisijos dėmesį atkreipė ir įvairūs socialiniai – meniniai projektai.

-
http://ifoto.delfi.lt/my_album/249616/
-
https://admin.hamlet.delfi.lt/dgs-admin/gallery/edit/266813
-
Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)