Kiekvienas forumas turi savo temą, tad šiemet menininkai improvizuos "Invazijos" tema.

Kasmet apie 200 dalyvių ir ne vieną tūkstantį žiūrovų sutraukiantis forumas "Žaidžiantis žmogus" pasižymi plačiu menų spektru: savo nišą šventėje randa meninė fotografija, šokis, teatras, poezija, literatūra, dailė, muzika ir kinas.

Pirmąją meno forumo dieną fotomenininkas Andrius Repšys pristatys fotografijų parodą, surinktą iš ankstesnių forumų akimirkų, Kauno menininkai pateiks audiovizualinio meno projektą "Eksperimentinė elektronika gyvai", džiazo mėgėjus užims Artūro Chalikovo vadovaujamas vilniečių kvartetas, o norintys ilgėliau pavakaroti galės pažiūrėti amerikiečių režisieriaus Jimo Jarmucho filmą "Kava ir cigaretės".

Antrąją forumo dieną žiūrovai bus kviečiami į dailės akcijas - menininkai tapys ant šilko, kurs piešinius poetų eilių motyvais, pristatys žemės meną, statys skulptūrą ir surengs "cemento invaziją". Akcijose dalyvaus Ukmergės ir Jonavos dailininkai, studentai.

Teatro mėgėjams šeštadienį Kėdainių teatro dirbtuvės "Logos" parodys spektaklį "END", o Petras Vyšniauskas ir Lietuvos muzikos akademijos studentas muzikos mylėtojus kvies į muzikinį projektą.

Paskutiniąją menų šventės dieną toliau bus tęsiamos dailės akcijos, vyks literatūriniai skaitymai, bus rodomi spektakliai, o trijų dienų reginį vainikuos stepo šokių grupės "Funny beat" ir perkusinių instrumentų kolektyvo "Giunter Percussion".

Šventinį savaitgalį menininkai taip pat rengs akcijas ir socialines provokacijas Jonavos miesto gatvėse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją