Kaip rašoma pranešime spaudai, fotografė daug dėmesio skiria kasdieninių šeimos akimirkų fiksavimui, todėl kai jos namuose svečiavosi močiutė, fotoaparatas nuolat buvo paruoštas. Pavyko įamžinti prasmingas akimirkas, rodančias, kad mokame rūpintis vieni kitais, kad šeima tvirta ir kai gera, ir kai sunku.

Vos ne spontaniškai kilusi idėja nufotografuoti senelius, kurie būtų gimę 1918-1940 m. ir anūkus, gimusius jau po 1990-ųjų kovo 11-sios, sulaukė didžiulio susidomėjimo ir palaikymo. Prie projekto jau prisijungė apie 15 šeimų, kuriose iš kartos į kartą buvo puoselėjama meilė Lietuvai.

Idėjos autorė šeimas nori nufotografuoti jų kasdieninėje aplinkoje, be jokio specialaus pasiruošimo, siekdama atskleisti tarpusavio ryšį. Visos šeimos tokios skirtingos ir unikalios: kas mezga, siuvinėja, kas domisi kulinarija, kas muzikuoja ar dainuoja, kuria įvairius rankdarbius, ar žaidžia stalo žaidimus, aktyviai sportuoja, kas tapo ir rašo, kas vaidina teatre, kas ragavo tremtinio duonos, ar visą gyvenimą paskyrė mokytojo profesijai. Ir visi jie yra Lietuva.

„Įgyvendindama projektą susitinku su įvairiomis šeimomis: vieniems šis projektas keistas, kiti jaučiasi nejaukiai ir pasimetę, treti mane sutinka kaip garbingiausią svečią - sodina prie stalo, pasakoja gražiausias šeimos istorijas, rodo genialogini medį, gautus apdovanojimus, kviečia klausytis smuiko griežimo, dalinasi istorija, kaip saugojo žydų tautybės mergaitę svetainės indaujoje, kaip sovietmečiu susipazino su žmona bažnyčios chore, kaip paslapčia skaitydavo knygeles apie lytinį švietimą, ar kaip senelis dalyvaudavo „Kamazų“ lenktynėse. Klausantis visų jų, nugara bėga šiurpuliukai!“- pasakoja Eglė.

#GimeLaisvi - tai asmeninis E. Laurinavičės projektas, finansuojamas jos pačios lėšomis. Visos projekte dalyvausiančios šeimos dovanų gaus po kelias nuotraukas. Tuo pačiu šis fotografės žestas - simbolinė dovana Lietuvai. Projektą foto menininkė vykdys iki vasario 16 dienos. Norintys įamžinti savo šeimos narius, gimusius laisvoje Lietuvoje, turėtų susisiekti su Egle jos feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją