Tai išgyveno daugelis, į „Vaidilos“ teatrą susirinkusių klausytojų: Vytautas Landsbergis su žmona Gražina Ručyte-Landsbergiene, rašytoja Kristina Sabaliauskaitė, dailininkas Vilmantas Marcinkevičius su žmona Indraja, buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas, pianistas Lukas Geniušas su žmona Ana Geniušiene, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, kompozitorė Raminta Šerkšnytė ir kiti garbūs svečiai.

Mieczyslawo Weinbergo preliudų ciklas, vakar skambėjęs „Vaidilos“ teatro erdvėje, buvo nuspalvintas įvairiausiomis spalvomis, nors ir tuo metu Lietuva ir kitos Baltijos šalys išgyveno itin sunkų laikotarpį. Tačiau Gidono Kremerio 24 preliudų aukščiausio lygio atlikimas bei unikalios Antano Sutkaus besikeičiančios to laikotarpio nuotraukos, rodomos ekrane, sukurė išskirtinį pasakojimą, kupiną įvairiausių emocijų, kurių jautrumą bei trapumą jautė kiekvienas, sėdėjęs salėje.

Įspūdingas nuotraukų ir muzikos dialogas palietė giliausius klausytojų vidinius klodus, keliaujant iš vieno daugiasluoksnio pasakojimo į kitą, kurį publika įvertino aplodismentais atsistojus. Neeiliniais dvasiniais įspūdžiais žmonės dalinosi dar ir po koncerto, sakydami, kad šis koncertas buvo kitoks – komentarų buvo sunku surasti, o likęs ryškus pėdsakas, metų pabaigai suteikė prasmę ir džiaugsmą gyvenimui.

Vakaro akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)