Kaip rašoma pranešime spaudai, šventiniuose koncertuose skambės kūriniai, kurie savo laiku tapo super hitais ir iki pat šių dienų skamba visame pasaulyje. Tai ekstravagantiško virtuozo Liugi Boccherini, vieno mėgstamiausių muzikos lyrikų Piotr Tchaikovsky, tėvynės išsiilgusio Antonin Dvorak, medituojančio Arvo Part ir kitų kompozitorių kūriniai.

Augusto Gocento koncertas - tai viena iš retų progų išgirsti violončelę, prabilsiančią net aštuonių kompozitorių balsais.

Šiais metais Augustas Gocentas buvo atrinktas į Sibeliaus ir prestižiškiausios pasaulyje Juilliardo mokyklos jungtinį studentų orkestrą, o gruodį pelnė pirmąją vietą A. Dombrovskio konkurse Rygoje bei specialų prizą už privalomo kūrinio interpretaciją.

Pianistę Ramintą Gocentienę girdime scenoje kartu su operos primadona Irena Milkevičiūte, kitais žinomais šalies solistais ir muzikantais, o pastaruoju metu ir su itin veržliu ir inovatyviu choru „Bel Canto“. Raminta Gocentienė yra ir choro „Bel Canto“ chormeisterė bei koncertmeisterė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)