Už rankraštį - vieną iš dviejų - esančių privačiose rankose, pirmajame žlugusios investicijų bendrovės „Aristophil“ sukauptos kolekcijos aukcione buvo sumokėta didžiausia kaina.

Šis 1841 metų romanas pasakoja apie moterį, kuri pergyvena provincijos aukštuomenės sąmokslą atimti iš jos palikimą.

Prancūzijos pareigūnų kaip finansinė piramidė apkaltinta „Aristophil“ buvo skandalingai uždaryta prieš dvejus metus ir nusinešė 850 mln. eurų investuotojų pinigų.

130 tūkst. rankraščių ir istorinių dokumentų, į kuriuos „Aristophil“ sukišo savo investuotojų santaupas, dabar pareigūnai turi parduoti ir per šešerius metus surengs 300 aukcionų.

Pirmajame aukcione už didelę kainą buvo nupirkta ir romėnų istoriko Kvinto Kurcijaus Rufo I amžiaus veikalo „Historiae Alexandri Magni “ („Aleksandro Makedoniečio istorija“) puošni XV amžiaus kopija. Už ją sumokėta 640 tūkst. eurų.

Napoleono Bonaparte'o 1796 metų meilės laiškas žmonai Josephine (Žozefin) buvo nupirktas už 280 tūkst. eurų – keturiskart brangiau nei prognozuota.

Du itin reikšmingi pirmojo aukciono daiktai – Markizo de Sade'o erotinio šedevro „120 Sodomos dienų“ rankraštis ir Andre Bretono „Siurrealizmo manifestas“ – pirmadienį buvo atšaukti, nes Prancūzijos vyriausybė paskelbė juos nacionalinėmis vertybėmis.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)