Pakartotinis konkursas turės įvykti iki vasario 13 dienos, BNS teigė Kultūros ministrės atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Pasak jos, nors preliminarus dalyvių skaičius bus aiškus ketvirtadienio vakare, pretendentai dar gali pateikti paraiškas ir registruotu paštu. Turint omenyje šventines pašto apkrovas, neatmetama, kad užsienyje gyvenančių konkurso dalyvių paraiškos ministeriją gali pasiekti ir sausio pradžioje.

Anksčiau skelbtame konkurse teatro vadovas neišrinktas pretendentams neatitikus minimalių reikalavimų. Ankstesnį konkursą taip pat trikdė abejonės dėl konfidencialumo pažeidimų – Seimo Kultūros komiteto nariui konservatoriui Vytautui Juozapaičiui užsiminus, kad jis turi konfidencialios informacijos apie jo dalyvius, ministerija pavėlimo konkurso datą.

Ministerijos vadovybės sprendimus kritikuojantis opozicijos atstovas taip pat prašo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įvertinti informaciją, jog LNOBT konkurso atrankos komisijoje buvo ir kompozitorius Mindaugas Urbaitis, kuris prieš kurį laiką su teatru sudarė autorinę sutartį ir apie tai neinformavo jį delegavusios ministerijos. Anot jo, ministerija taip pat neatsižvelgia į STT siūlymus viešinti konkurso komisiją.

Nuo birželio teatrui laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas. Jis pakeitė iš pareigų už pažeidimus atleistą 15 metų teatrui vadovavusį Gintautą Kėvišą. Spalį skelbtame konkurse į nuolatinius vadovus dalyvavo ir S. Žutautas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)