Artimiausias susitikimas su K. Smoriginu laukia jau gruodžio 23 d. Klaipėdos koncertų salėje.

Pasakoja savo istorijas

„Tai įprastas mano tempas. Niekada jo ir nemažinsiu. Kai pripranti dirbti vienaip, sunku nurimti ir išeiti į pensiją. Greičiausiai niekada ir neišeisiu į pensiją. Dainuoti klausytojams yra dalis mano profesijos. Be to aš negalėčiau gyventi. Scenoje dirbu 44 metus. Koncertuoju jau virš 35 metų“, - sako aktorius ir atlikėjas.

Muzika ir autorinė kūryba tapo dar viena aktoriaus saviraiškos forma, nes daina leisdavo kalbėti nuo tikrojo savęs, o ne nuo sukurto personažo. Kalbėti apie tai, kas svarbu, kas skauda, kas džiugina, kas priverčia liūdėti. Tai terpė, kai aktorius numetęs visas kaukes lieka savimi, dalinasi savo išgyvenimais, pasakoja savo istorijas.

„Kiekvienąkart savo autorines dainas atlieku naujai, stengiuosi kad jas klausytojai suprastų ir pamiltų. Kiekviena mano daina yra istorija. Apie egzistenciją, gyvenimą, meilę, supratimą, užuojautą, mylintį, kenčiantį žmogų. Esu aktorius, todėl ar dainuočiau, ar vaidinčiau, privalau žmonėms papasakoti įdomią istoriją. Negaliu dainuoti bet ko“, - prisipažįsta koncertų karuselėje iki pat Naujųjų metų įsisukęs K. Smoriginas.

Namai pajūryje

Vienintelis laikas, kai šventiniu periodu K. Smoriginas gali pabūti su šeima, tai Kūčių vakaras. Kartais dar ir pirmoji Kalėdų diena. Šios šventės bus ypatingos, nes per Kūčias ir Kalėdas iš užsienio grįš sūnus, operos solistas Kostas Smoriginas jaunesnysis. Iš Vokietijos taip pat atvyks ir anūkė iš Vokietijos.

„Mano koncertų maratonas šiais metais baigsis gruodžio 31 dieną, 23.30 val. Toks yra artistų gyvenimas, švenčių laikotarpis yra ne mums, o mūsų klausytojams. Šventės mums yra tik pirmadieniai, kai teatruose visame pasaulyje būna laisvadienis“, - juokiasi aktorius ir atlikėjas, šį šeštadienį, gruodžio 23 d. Klaipėdos koncertų salėje rengiantis autorinį dainų vakarą.

Pajūris K. Smoriginui yra ypatinga vieta. Pirmiausiai dėl čia susirenkančios išskirtinės inteligentiškos publikos. O taip pat ir dėl to, kad būtent čia yra antrieji maestro namai – Palangoje jis su šeima praleidžia nemažą dalį savo laisvalaikio.

„Jaunystėje po pasirodymų galėdavau pravažiuoti po 500 kilometrų. Bet po koncertų važiuoti tokį kelią į Vilnių yra didžiulis krūvis. Seniau apsistodavau viešbutyje, kur palikdavau trečdalį savo honoraro. Bet prieš gerą dešimtmetį įsigijome namus Palangoje. Tai kuklus butukas, kaip trijų žvaigždučių viešbutis. Tačiau dabar koncertuodamas ne tik pajūryje, bet ir Rietave, ar Skuode, grįžtu į savo namus Palangoje. Pasidžiaugiu jais trumpai ir važiuoju į Vilnių nejausdamas streso. Vasarą būname ten pakankamai dažnai, taip pat leidžiame ten apsistoti pažįstamus draugus. Nuvažiuoja ir vaikai su anūkais. Palanga ir pajūris žmonai labai patinka, - sako artistas, kuriam Palangoje labiausiai patinka būti tokiu metų laiku, kai sumažėja žmonių srautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)