Spektaklyje Hedą Gabler (Tesman) įkūnija Kamilė Galkutė, Jorgeną Tesmaną vaidina Marijus Mažūnas, Tėja Elvsted – Gabrielė Ladygaitė, teisėjas Brakas – Gabrielius Zapalskis, Eilertas Liovborgas – Aurimas Bačinskas.

„Ši „Heda Gabler” yra apie mano bendraamžius, mano kartos žmones, gyvenančius šiuolaikiniame, gerai aprūpintame pasaulyje. Tai mano ir kūrybinės komandos raktas, kuriuo rakiname klasikinį kūrinį. Visus pjesės personažus kamuoja meilės ir supratimo alkis, tačiau baimė atsiverti, pasirodyti silpnam ir prarasti socialinį statusą juos tik nutolina nuo tikro žmogiško ryšio. O viduje kaip tiksinti bomba kaupiasi užspausti geismai ir troškimai. Ir būtent jie išsprogdina gražų, ramų bei tvarkingą „auksinio jaunimo“ gyvenimą. Šiuo spektakliu klausiame, ar esame pakankamai stiprūs susidurti su savimi? Ar mūsų santykiai su artimiausiais žmonėmis nėra vien patogi iliuzija?”

Spektaklio scenografijos autorė – Patricija Vytytė, kostiumus sukūrė Dovilė Paulauskaitė, muzikos autorius Gabrielius Zapalskis.
Pjesę „Heda Gabler“ (1891) statė garsiausi pasaulio režisieriai (Lietuvoje – Juozas Miltinis 1957, 1972, Gintaras Varnas 1997, kt.), vaidino ryškiausios pasaulio scenų aktorės (Lietuvoje – Eugenija Šulgaitė, Dalia Melėnaitė, Jūratė Onaitytė, kt.).

Pasak LRDT vadovo prof. Jono Vaitkaus, pagirtinas jaunų, tik pradedančių savo kūrybinį kelią, teatro kūrėjų ambicingas noras įkūnyti garsiausius XIX-XX a. ribos Europos dramaturgijos šedevrus (G. Hauptmanno „Vieniši žmonės”, A. Strindbergo „Kreditoriai”, H. Ibseno „Heda Gabler”). Tai LRDT programos „Erdvė A – Z” pirmojo etapo startinė programinė trilogija, sukurta bendradarbiaujant su Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)