Praėjusį mėnesį šis L. da Vinci šedevras Niujorko aukcione buvo parduotas už 450,3 mln. JAV dolerių (380,3 mln. eurų) ir tapo brangiausiu pasaulyje kada nors aukcione parduotu meno kūriniu.

Kaip rašo JAV dienraštis „The New York Times“, paveikslo pirkėju tikriausiai tapo Saudo Arabijos princas Baderas bin Abdullah bin Mohammedas bin Farhanas al Saudas, sosto įpėdinio Mohammado bin Salmano draugas, užsiimantis atliekų verslu.

Abu Dabio Luvre, pirmajame už Prancūzijos ribų esančiame muziejuje tokiu pavadinimu, eksponuojama apie 600 meno kūrinių. Jis vadinamas „pirmuoju universaliu muziejumi arabų pasaulyje“.

„Da Vinci „Salvator Mundi“ atkeliauja į #LouvreAbuDhabi“, – parašė muziejus savo tviterio paskyroje kartu su šio prieš 500 metų nutapyto paveikslo nuotrauka.

„Salvator Mundi“ buvo ilgą laiką dingęs ir atsirado tik 2005 metais viename regioniniame aukcione. Jis ilgai laikytas kopija, bet galiausiai buvo pripažinta, kad tai Italijos renesanso grando originalas – vienas iš mažiau nei 20 pripažintų kūrinių, nutapytų paties L. da Vinci, skelbia aukcionų namai „Christie's“.

Už kiek daugiau nei 450 mln. dolerių parduotas „Salvator Mundi“ daugiau nei dvigubai pakėlė pasaulio rekordo kartelę. Ankstesnis brangiausias meno kūrinys buvo Pablo Picasso „Alžyro moterys (O versija)“ („Les Femmes d'Alger (Version O)“), už kurį 2015 metais Niujorke buvo sumokėta 179,4 mln. dolerių.

Šis kūrinys, anksčiau priklausęs Rusijos verslininkui Dmitrijui Rybolovlevui, yra vienas iš mažiau negu dviejų dešimčių išlikusių L. da Vinci paveikslų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją