"Mes pristatysime geriausius menininkus ir šiuolaikinės Lietuvos kultūros atstovus", - žadėjo Lietuvos kultūros dienų Hamburge iniciatorė, kultūros vadybininkė Rita Valiukonytė vienam didžiausių Vokietijos dienraščių "Die Welt". Pasak dienraščio, Lietuvos kultūros dienų tikslas - tiesiogiai supažindinti garsųjį Hanzos miestą ir apskritai Vokietiją su Lietuvos kultūra, nes "pažįstamiems daug lengviau mylėti".

Lietuvos kultūros dienose dalyvaus vienas garsiausių ir Europos lygiu žinomiausių lietuvių džiazo muzikantų saksofonininkas Petras Vyšniauskas, kuris pasirodys su vokiečių perkusijos novatoriumi Klausu Kugeliu. Šiame džiazo muzikos vakare vokiečių kalba bus skaitomos ištraukos iš dviejų anksti mirusių lietuvių rašytojų kūrybos - Jurgio Kunčino (1947-2002) romano "Balchisserie, arba Žvėrynas-Užupis" ir Ričardo Gavelio (1950-2002) apsakymų rinkinio "Taikos balandis".

Spalio 13 dieną Hamburgo literatūros namuose ištraukas iš savo neseniai į vokiečių kalbą išversto romano "Placebas" vokiečių klausytojams skaitys rašytoja Jurga Ivanauskaitė, Vokietijoje išgarsėjusi po 2002 metų Frankfurto knygų mugės, kurioje pristatė savo romaną "Ragana ir lietus".

Hamburgo publikos meilę bandys užkariauti ir žinomi lietuvių fotomenininkai. Hamburgo prekybos rūmuose bus atidaroma Romualdo Požerskio paroda "Atminties sodai", o Vytautas Michelkevičius miesto Menininkų namuose pristatys savo darbus tema "Ar mylite Lietuvą?".

Vokiečių klausytojai bus supažindinti ir su populiariosios muzikos atstovais - spalio 15 dieną Hamburgo klube "Logo" koncertuos grupė "Skamp".

Paskutinis Lietuvos kultūros dienų Hamburge akcentas - "Metropolio" kino teatre keturis vakarus pristatoma lietuvių filmų programa, sudaryta iš vyresniosios ir jaunosios kartos režisierių darbų.

Spalio 20 d. žiūrovai turės progos pamatyti Gyčio Lukšo filmą "Mėnulio Lietuva". Spalio 21-22 dienomis - trumpo metražo filmų programą, o spalio 23 dieną bus rodomas Algimanto Puipos filmas "Elzė iš Gilijos".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją