Pianistas A. Tysonas – klasikinės muzikos pasaulyje gerai pažįstamas atlikėjas, sužavėjęs klausytojus savo individualiu grojimo stiliumi, išskirtiniu talentu ir charizma bei meile romantinei muzikai. Apdovanotas pirmąja vieta Géza Anda konkurse Ciuriche 2015 m., o taip pat gavęs ir Publikos prizą, šiandien pianistas koncertuoja pagrindinėse užsienio scenose, tokiose kaip garsioji ir klasikinės muzikos epicentru laikoma Niujorko Carnegie Hall, Briuselio BoZar, Ciuricho Tonhalle, Lincoln centras, Londono Wigmore Hall, o taip pat prestižiniuose festivaliuose – Liucernos fortepijono festivalyje, Dubrovniko festivalyje, Miami International fortepijono festivalyje.

A. Tysonas yra Tarptautinio Leeds pianistų konkurso laureatas bei šiame konkurse apdovanotas Terence Judd-Hallé Orchestra prizu. Pianistas nuolat bendradarbiauja su pagrindiniais orkestrais: Nacionaliniu Belgijos simfoniniu, Šiaurės Karolinos simfoniniu, SWR Štutgarto simfoniniu, St. Luke’s simfoniniu ir kitais orkestrais. Šį sezoną atlikėjas užbaigs su Haydn filharmonijos orkestru ir pasirodymu žymiojoje Vienos Konzerthaus salėje bei su Orchestra della Svizzera italiana, diriguojamu Maestro Vladimiro Aškenazio.

Pianistas kilęs ne iš muzikantų šeimos, tačiau jo meilę muzikai ir fortepijonui sužadino būtent tėvai. Savo kaip pianisto karjerą atlikėjas pradėjo palyginti vėlai – būdamas penkiolikos. „Dėl tokios vėlyvos pradžios aš džiaugiuosi, nes į šį kelią atėjau pats, savo sąmoningu pasirinkimu, būtent tuomet, kada jaučiausi jai subrendęs. Todėl pradėjęs aktyviai koncertuoti, jaučiau didelę laisvę ir mėgavimąsi muzika bei kūryba.“ – apie savo kelio pradžią pasakoja atlikėjas.

A. Tysonas studijavo Šiaurės Karolinos universitete, vėliau studijas tęsė Curtis muzikos institute. Magistro studijas baigė Juilliard mokykloje Niujorke, laimėdamas prestižinį Gina Bachauer pianistų konkursą ir gaudamas Arthur Rubinstein prizą.

Koncertai:

– Vasario 21 d. – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje
– Vasario 22 d. – Kauno filharmonijoje
– Vasario 24 d. – Klaipėdos koncertų salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)