Sveikinimo kalboje miesto meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad kultūra visada buvo ir bus uostamiesčio prioritetas.

„Tai buvo išskirtiniai metai išskirtiniam miestui. Visada randu daugybę epitetų, daugybę palyginimų, kuo mūsų miestas išskirtinis, tačiau, kita vertus, juk kiekvienas miestas ar miestelis kaip ir žmogus turi savo išskirtinumą. Tačiau suraskite miestą-uostą, kur tokie rūsčią pareigą atliekantys laivai kaip vilkikai šoka valsą, parodykite man miestų, kurių teatro vadovai dainuoja ir tą daro profesionaliai. Esame išskirtiniai savo bendryste, savo dvasia ir savo tikrumu. Kultūros sostinės titulas – ne loterijos bilietas, kurį ištraukė laiminga ranka. Tai įvertinimas, įprasminęs visos miesto kultūrinės bendruomenės ilgametį darbą“, – sakė Klaipėdos meras.

Pažymėjusi, kad perimti kultūros sostinės titulą iš vienintelio Lietuvos uostamiesčio, išskirtinio ir unikalaus miesto, yra didžiulė garbė, atsakomybė ir našta, Marijampolės miesto merė I. Lunskienė sakė, kad marijampoliečiai pasistengs kultūros sostinės vėliavą nešti oriai ir atsakingai, ir pakvietė visus aplankyti 2018-ųjų Lietuvos kultūros sostinę.

Uostamiestyje apsilankiusios kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson teigimu, „Klaipėda visuomet garsėjo savo laisva dvasia ir kūrybingais žmonėmis“.

„Šis uostas yra būtent ta vieta, kuri, tikiu, ir ateityje suburs labai daug laisvų, kūrybingų sielų, o patys gražiausi, originaliausi sumanymai nuleis savo inkarus“, – sakė ministrė.

Turtingi ir daugiau nei 300 renginių dovanoję „Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės“ metai pristatyti metų nuotaiką, renginius ir kūrėjus atspindinčiuose vaizdo siužetuose – „Neužšąlantis menas“, „Neužšąlanti istorija“, „Neužšąlantis miestas“, „Neužšąlanti jūra“, „Neužšąlanti klasika“.

„Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės 2017“ programai įgyvendinti šiemet buvo skirta daugiau nei milijonas eurų, o iš viso per šiuos metus kultūrai iš uostamiesčio biudžeto, neįskaitant infrastruktūros atnaujinimo projektų, skirta daugiau nei 7 milijonai.

Lietuvos kultūros sostinės titulas suteikiamas nuo 2008 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją