Paroda pavadinimu „Lėtos mokyklos“ / „Slow Schools“ kviečia permąstyti senas ir atrasti naujas netikėtas kasdienybės pamokas.

Antrojoje parodoje bus pristatyti penkių menininkų konkursiniai darbai, kuriuos atrinko tarptautinė komisija. Juos sukūrė jaunieji talentai: Antanas Lučiūnas ir Monika Janulevičiūtė, Andrius Arutiunian, Viktorija Damerell, Rūtenė Merkliopaitė, bei Austėja Vilkaitytė. Jaunieji menininkai pristatys skirtingo žanro kūrinius – tapybą, performansus, instaliacijas ir filmą.

Pasak lauko reklamos sprendimų bendrovės „JCDecaux Lietuva“ vadovės Žanetos Fomovos, būti šio projekto bendraautoriu yra svarbu abiem pusėms – naujų idėjų paieška yra reklamos pasaulio varomoji jėga, o jauniesiems talentams reikalingas įvertinimas ir paskata. „Šiuolaikinio meno ir reklamos bendradarbiavimo formos yra įvairialypės ir atveria duris kūrybiškoms inovacijoms,“ – pasakojo Žaneta Fomova.

ŠMC direktorius Kęstutis Kuizinas apie „Lėtos mokyklos. JCDecaux premija“: „Labai džiaugiuosi jau tęstiniu tapusiu bendradarbiavimu su „JCDecaux“ organizuojant jaunųjų menininkų parodas ŠMC.

Ši parodų serija yra puiki galimybė jauniems menininkams ne tik būti pamatytiems, bet ir įgyvendinti savo idėjas dirbant su profesionalia komanda.“

Šių metų premijos laimėtojas paaiškės gruodžio 14 dieną, laimėtojui atiteks ne tik 3000 eurų premija, bet ir bus suteikta galimybė savo darbus eksponuoti lauko reklamos plotuose.

„JCDecaux premija“ – tai 2016 m. Šiuolaikinio meno centro ir „JCDecaux“ rengiamas menininkų projektų konkursas ir apdovanojimas, skirtas skatinti Lietuvos jaunųjų menininkų kūrybą, jos sklaidą Lietuvoje ir užsienyje bei visuomenės susidomėjimą šiuolaikiniu menu.

Šio konkurso esmė – kartą per metus vykstančių parodų ciklas. Projekte gali dalyvauti tebestudijuojantys arba ne anksčiau kaip prieš dvejus metus iki parodos atidarymo studijas baigę menininkai. Vienkartinė 3000 eurų dydžio premija, kurią įsteigė „JCDecaux“, tarptautinės komisijos sprendimu skiriama vienam parodoje dalyvaujančiam menininkui ar kolektyvui už pristatomo kūrinio meninės raiškos originalumą bei aktualumą.

Pernai šią premiją laimėjo skulptorė Ona Juciūtė, pristačiusi meninį darbą „Puota”.
Paroda veiks nuo 2017 m. gruodžio 1 d. iki 2018 m. sausio 14 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)