Delikačius, iš aukso spalvos metalo pagamintus akinius neįvardijamas pirkėjas iš Azijos įsigijo už 51 457 JAV dolerius. Ši suma gerokai viršijo aukcionų namų įvertinimą - ekspertai akinius vertino nuo 1 iki 1,5 tūkst. JAV dolerių.

Honkonge taip pat parduoti tokie reti daiktai, kaip C. Monet eskizai pieštuku, paveikslai ir japoniškos graviūros iš asmeninės prancūzų impresionizmo meistro kolekcijos.

„Ši kolekcija leidžia iš arčiau pažvelgti į C. Monet kaip menininko ir C. Monet kaip kolekcininko gyvenimą“, - sakė vienas „Christie's“ Impresionizmo ir modernaus meno departamento vadovų Adrienas Meyeris.

Į rinkinį įtrauktas K. Monė peizažas su uolomis prie jūros, pavadinimu „Uolos Petit Dal kaimelyje“ („Falaises des Petites-Dalles“), parduotas už 4,6 mln. JAV dolerių. Už dar vieną peizažą, pavadinimu „Trys medžiai Živerni (tuopos)“ („Trois arbres a Giverny (Peupliers)“), pirkėjas nepagailėjo 4 mln. JAV dolerių.

Daugiau kaip 75 proc. rinkinio - už kurį iš viso sumokėta 10,99 mln. JAV dolerių - įsigijo pirkėjai iš Azijos.

C. Monet darbai yra ne kartą pagerinę pasaulio aukcionų rekordus.

Paveikslas „Šieno kupeta“ („La Meule“) pernai Niujorke buvo parduotas už 81,4 tūkst. JAV dolerių - rekordinę prancūzų dailininko drobėms sumą.

Ankstesnis C. Monet darbų rekordas buvo pasiektas 2008 metais, kai jo paveikslas „Vandens lelijos“ („Les Nympheas“) Londone vykusiame „Christie's“ aukcione buvo parduotas už 80,4 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją