Tryliktąjį kartą surengtam konkursui šiais metais 53 fotografai pateikė per 500 nuotraukų. Darbai buvo vertinami keturiose kategorijose: krašto apsaugos sistemoje tarnaujančių ir dirbančių karių ir civilių, profesionalių ir neprofesionalių fotografų ne iš krašto apsaugos sistemos, krašto apsaugos sistemos profesionalių fotografų ir „Linksmo kadro“.

Be konkursinių nuotraukų, atspindinčių pastarųjų metų Lietuvos kariuomenės gyvenimą, parodoje ir kataloge bus pristatoma ir speciali tema - „Ukraina, 2014-2016 metai. Ginkluoto konflikto zona“. Tai Ukrainos gynybos ministerijos ir Ukrainos strateginės komunikacijos centro projektas „Kariuomenė. Atgimimas“.

Karo operatoriaus ir fotografo T. Dambrausko vardas fotokonkursui suteiktas siekiant įamžinti jo atminimą. T. Dambrauskas Krašto apsaugos departamente pradėjo dirbti 1990 metais, netrukus buvo paskirtas Vilniaus operatyvinės grupės instruktoriumi-metodininku. Vėliau dirbo žurnalo „Karys“ fotografu, brigados „Geležinis Vilkas“ ir Krašto apsaugos ministerijos operatoriumi.

Jis sukaupė unikalų nuotraukų archyvą - fiksavo Lietuvos kariuomenės raidą nuo Sąjūdžio žaliaraiščių iki modernios, vertos narystės NATO, kariuomenės. Dirbdamas T. Dambrauskas nevengė rizikos ir netradicinių sprendimų, dėl „gero kadro“ buvo pasiryžęs pralaužti bet kokius ledus. Jis pirmasis ir vienintelis kariuomenėje filmavo parašiutininkus prisirišęs prie lėktuvo sparno, nuolat leisdavosi į sudėtingus žygius kartu su kariais, fiksavo pirmųjų tarptautinių lietuvių misijų akimirkas Balkanų regione ir Afganistane.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)