Vaikščiota A. Kalvaičio po vakarinę Klaipėdą. Kadrai specialiai nemedžioti. Tiesiog fotografo dėmesį patraukdavo koks vaizdas, - čekšt, ir turi, ir krauna į stalčių - t.y. į asmenines interneto paskyras. „Tie „stalčiai“ man pačiam labai atsibodo. Parūpo, kaip sukauptas fotografijas įvertintų kolegos, fotomeno mėgėjai. Taip ir atsirado ši paroda“, - sakė A. Kalvaitis. Kolegos fotografai kėlė nykščius į viršų, o fotografijos gerbėjai buvo nuščiuvę, nes tokios, neatpažįstamos, Klaipėdos jie nebuvo pastebėję. Juk tikrai, - retas kuris esame sustojęs ir gėrėjęsi proziškais kanalizacijos dangčiais. O jie, šviesotamsoje, užlieti besileidžiančios saulės atšvaitų, tiesiog alsuoja poezija. Klaipėdos senųjų namų čerpiniai stogai žavi daugelį mūsų, bet fotografas tas čerpes pamatė lango su raižinių rėmais stikle, nutviekstas besileidžiančios saulės.

Yra vaizdas, yra emocija. Ir yra momentas, kuris galbūt niekada nesikartos, nes bus rūkas ar debesys. Ir daugiau niekam nepavyktų to atspindžio lango stikle atkartoti. Ir tokių, netikėtai „pagautų„, užfiksuotų nesikartojančių vaizdų parodoje gausu. Daug kas, aplankęs parodą aikčiojo, - nematyta, neregėta.

„Su draugais ar vienas kartais pavakare išeinu į miestą ir pats nustembu, - ar aš Klaipėdoje, ar aš Paryžiuje“, - prisipažino A. Kalvaitis, kurio fotografijose ir miesto simbolis „Meridianas“, ir pastatai K ir D - kitokie, sunkiai atpažįstami, nes nufotografuoti iš kito kampo, apgaubti šviesotamsos žaismo.

„Minkšta vakaro šviesa sušvelnina kontūrus, pridengia vienus objektus ir labiau išryškina kitus. Miestas pasikeičia, tampa neatpažįstamas - lyg vaikščiotum ne po savo, o po kažkokį kitą, nepažintą, neatrastą miestą. Šviesa visiškai pakeičia jo veidą ir jis atsiveria dieną nepastebima savo puse“, - taikliai apibūdino A. Kalvaičio parodą Klaipėdos miesto savivaldybės bibliotekos Meno skyriaus vadovė Birutė Skaisgirienė.

Paroda Klaipėdos miesto savivaldybės Girulių viešosios bibliotekos galerijoje (Šlaito 10 A) veiks iki gruodžio 9 d