„Iniciatyva „Idėja Lietuvai“ man patinka, bet visgi laikau tai žaidimu. Tai šiek tiek utopinis žaidimas, žinant visą situaciją, pinkles ir kliūtis, kurios kyla norint įgyvendinti bet kokią idėją. Manau, kad nors ir lėtai, tačiau viskas juda į priekį“, – apie idėją kalbėjo G. Rinkevičius.

Maestro teigimu, reikėtų išrinkti net ne tris geriausias idėjas, o dešimt: „Iš visų žmonių pateiktų idėjų reikėtų atrinkti daugiau nei tris idėjas ir atrinkus ne šiaip su jomis „pažaisti“ tam, kad pasakyti visuomenei, kokios jos buvo. Aš manau, kad vis dėlto reikėtų atrinkti 10 idėjų ir jas įgyvendinti, kad niekas tam netrukdytų – nebūtų tolesnių rietenų ir svarstymų.“

G. Rinkevičiaus manymu, šalyje jau pakanka draudimų. „Mes negalime sugniuždyti žmogaus, tad baikime draudimus, jų jau yra pakankamai. Atgaivinkime nuomonę, kad žmogus yra didelė vertybė ir jį reikia vertinti. Jis turi būti laisvas, kūrybingas. Per pastaruosius 10 metų buvo užgniaužta labai daug gerų iniciatyvų. Jos praranda savo pagreitį, o taip pat viltį, kad jų darbai bus įgyvendinti, praranda ir kūrybingi žmonės“, – sakė maestro.

G. Rinkevičius taip pat siūlė Lietuvai „nusirašyti“ nuo pasirinktos šalies. „Paimkime vienos šalies modelį. Pasirinkime pagal savo įstatymus, politinį nusistatymą, ekonominį pagreitį ir mentalitetą artimiausią šalį ir sekime jos pavyzdžiu. Mes patys per šiuos metus per silpnai, per lėtai viską darėme. Per dažnai mes esame to pačio dviračio išradėjai. Kol mes išrandame, tai kitose šalyse tas dviratis jau seniai išrastas. Tad mes galime paimti kitos šalies, pavyzdžiui, Estijos, Danijos, Švedijos ar net kelių šalių modelį ir tiesiog „nusirašyti“. Manau, kad tuomet Lietuvos ekonomika kils greičiau“, – sakė maestro.

G. Rinkevičius taip pat skatino skirti 2 proc. pajamų mokesčio kultūrai. „Tokia idėją siūlau ne dėl to, kad aš kultūros atstovas. Manau, kad nuo to ir švietimas, ir ekonomika suklestės žymiai greičiau ir galingiau“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)