Tradiciškai A.Cholinos spektaklyje šoks dramos teatro aktoriai ir baleto artistai - Dainius Kazlauskas, Andrius Žebrauskas, Živilė Baikšytė, Martynas Rimeikis, Aušra Gineitytė, taip pat didžioji dalis choreografės vadovaujamo aktorių-šokėjų kurso, šiemet baigusio Muzikos akademiją. Vėliau ketinama į spektaklį įvesti visus studentus, kuriems tai bus savotiškas diplominis spektaklis.

A.Cholina teigia, kad kai kuriems žiūrovams jos naujasis pastatymas bus apie viską, kitiems - apie nieką. "Tai spektaklis apie įsimylėjusius, mylinčius ir vienišus. Apie žmones, esančius šalia mūsų, apie tai, dėl ko mes visi gyvename. Jame daug liūdesio ir išsipildymo, bet dar daugiau - ironijos", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė choreografė, prisipažinusi, jog visuomet abejoja, ar bus išgirsta.

Paklausta, ar nebijo teatre naudoti žodžio "meilė", A.Cholina teigė ketinanti siekti, kad šis žodis nuskambėtų ne saldžiai, o ironiškai.

"Noriu būti psichologiškai tiksli, konstruodama tipiškas gyvenimo situacijas. Juo labiau, kad nesiekiame kalbėti apie žmogaus likimą, įvykius, o tik apie trumpas atkarpas, būsenas, ir gyvenimą, jame atsiradus ar išėjus mylimam žmogui", - sakė choreografė, kartu su dailininku Mariumi Jacovskiu kūrusi ir scenografiją.

Spektaklyje skambės 14 šiuolaikinių kompozitorių muzika, tarp jų - Laurie Anderson (Lori Anderson), Philas Collinsas (Filas Kolinsas), Goranas Bregovičius, Philipas Glassas (Filipas Glasas), Faustas Latėnas ir kiti.

Spektaklis, kurį A.Cholinos šokio teatras pastatė savo ir rėmėjų lėšomis, kainavo apie 50 tūkst. litų.

Jau metus veikiančio teatro choreografė svajoja apie nuolatinę trupę, kad nereikėtų nuolat "skolintis" artistų iš kitų teatrų ir derinti visų jų repertuaro grafikus. Spektaklis "Meilė" LNDT du kartus bus parodytas ir vasario 15 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją