Viename didžiausių tamsios elektroninės muzikos renginių šį sezoną taip pat pasirodys sparčiai populiarėjantis techno muzikos atlikėjas ANFS iš Graikijos. Tai – pirmasis ir ilgai lauktas jo pasirodymas Lietuvoje, kurio metu jis pristatys šiemet išleistą albumą „Tzina`s House“.

Be minėtųjų, „Grandyje“ pasirodys dar devyni sceniniai vardai, tarp kurių ir žymiausi šios elektroninės muzikos kūrėjai iš Lietuvos. Tamsiose „Kablio“ salėse sienas drebins retai pasirodantis, bet publikos itin mėgstamas OBŠRR, avangardinės triukšmo muzikos duetas „Tiese“, nauji scenos vardai Motas ir Arkhad, didžėjai Rookas, Švenčionis, Nut Polair ir Savage.

Specialiomis vaizdo projekcijomis pasirūpins „Didžiųjų Agregatų Inžinierių“ komandos narys, analoginės vaizdo apdirbimo technikos meistras su-y.

Renginio organizatoriai pastebi, jog didesnių, tikslingų industrinės muzikos renginių – koncertų ir vakarėlių – Lietuvoje vyksta nedaug. „Grandis“ ypatinga ir kitu aspektu – tai precedento Lietuvos pogrindinės muzikos istorijoje neturinti kolaboracija, jau antrą sujungianti beveik visą aktyvią šio žanro renginių organizatorių bendruomenę.

Praėjusiais metais prasidėjusioje „Grandyje“ pasirodė kultinis švedų industrinės muzikos kūrėjas Deutsch Nepal, sparčiai populiarėjantis techno prodiuseris Modeo ir žymiausi vietiniai kūrėjai bei didžėjai – Daina Dieva, Body Cargo, Oorchach, Rookas, Inner, Karkasas ir kt.