„Taip, Michailas Nikolajevičius iš tiesų mirė. Daugiau nieko negaliu pasakyti. Tai labai netikėta žinia“, – tepasakė R. Dubovickaja.

Kanalui „Dožd“ nepavyko prisiskambinti artisto asistentei, o M. Zadornovo atstovas, atsakydamas į radijo stoties „Govorit Moskva“ užklausą, šios informacijos nei paneigė, nei patvirtino.

Žinoma, kad M. Zadornovas sirgo onkologine liga. Pernai spalį jis atšaukė keletą pasirodymų, nes kaip tik tada jam buvo skirtas privalomas chemoterapijos kursas.

M. Zadornovas gimė 1948 m. liepos 21 d. Jūrmaloje. Šlovę jam atnešė humoristiniai per televiziją transliuojami monologai. Jis dalyvaudavo laidose „Anšlagas“ ir „Kreivas veidrodis“.

Prieštaringai vertinamas dėl savo politinių pažiūrų ir palaikymo pseudomokslinėms teorijoms M. Zadornovas savo kūriniuose pašiepdavo Rusijos ir postsovietinės erdvės nacionalinius stereotipus, tačiau taip pat nevengė kritikuoti amerikietiškosios populiariosios kultūros įsigalėjimo ir globalizacijos.

2014 metais jis kartu su kitais pasirašė laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, giriantį Kremliaus karinę intervenciją į Ukrainai priklausantį Krymą ir vėlesnę pusiasalio aneksiją, todėl Kijevas jam buvo uždraudęs atvykti į Ukrainą.

"Michailas Zadornovas buvo neeilinis artistas ir šmaikštus epochos kronikininkas. Užjaučiu satyriko gimines ir artimuosius", - penktadienį savo "Twitter" žinutėje rašė Maskvos meras Sergejus Sobjaninas.

M. Zadornovas garsėjo ir kartkartėmis absurdiškais pareiškimais apie kai kurias Europos ir Baltijos šalis. Prieš keletą metų jis nebuvo įleistas į Egiptą. Iš jo taip pat buvo mėginta atimti lietuvišką vizą.

2014 metų pradžioje draudimą atvykti M. Zadornovui paskelbė Ukraina. Jūrmaloje gimęs artistas pernai gana užgauliai kalbėjo apie Baltijos šalis.

„Europietiškų pažiūrų kvailiai savo baimes grindžia Krymo pavyzdžiu, esą, jei užgrobė Krymą, pasistengs užgrobti ir Baltijos šalis. Deja, Krymas nuo Lietuvos, Latvijos ir Estijos kardinaliai skiriasi. Rusija ir pati dabar vos sugeba prasimaitinti, tai kuriems galams jai dar trys svarmenys? Baltijos šalyse nieko negaminama: iš čia galima sulaukti tik tūžmingos prieš Rusiją nukreiptos agresijos. Už tai jos ir gauna Europos pinigus. Juk neapykanta rusams yra vienintelis kokybiškas jų tiekiamas produktas. Visa kita, neišskiriant nė sovietmečiu dar buvusių vertybių, dingo. Krymas gali pats savimi pasirūpinti, o šios trys šalys – jau nebe“, – rašė M. Zadornovas savo tinklaraštyje.

Zadornovo gyvenimas ir veikla - nuotraukose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (668)