Istorinėje dramoje pasakojama apie 1947-1952 m. Lietuvos įvykius ir to meto žmonių pasirinkimus: vieni savaip prisitaikė prie okupacijos, kiti maištavo ar pabėgo, treti aukojosi, kad Vakarams paskelbtų žinią apie Sovietų Sąjungos režimą.

Kūrybinės grupės teigimu, filme bus ir meilės, atsiskleis pokario karta, bijanti, tačiau turinti nenumaldomą širdies šauksmą, reikalaujantį Lietuvos nepriklausomybės.

„Tai nebus niūrus lietuviškas filmas apie karą miške. „Pelėdų kalne“ pagrindinė idėja yra meilė Lietuvai ir artimiesiems. Tai drąsi ir jautri istorija apie jaunus žmones, apie jų viltį ir kiek jie dėl jos gali padaryti.

Filme vaidina ir daugumai nematyti aktoriai, kino naujokai, tačiau itin talentingi, kurie neabejotinai taps nauja kino aktorių karta, laužančia mums pažįstamos ir neslėpkim - dažnai dirbtinės - vaidybos standartus.

Iššūkių kuriant šį filmą tikrai netrūko, tačiau mums labai svarbu, kad tokio masto bei turinio lietuviškos produkcijos juosta pasieks ekranus tokią svarbią Lietuvai datą - minint nepriklausomybės 100-metį. Mūsų ambicijos aiškios - sukurti filmą apie tuos, kurie kūrė mūsų istoriją, galbūt net likimą, ir tokį filmą, kuris įeitų į lietuviškos kinematografijos istoriją“, - sakė „Pelėdų kalno“ prodiuserė Justina Ragauskaitė.

Filmo prodiuserė pasakojo, kad filmuojant juostą buvo įvairiausių nutikimų: „Buvo ir taip, kad filmavimo kamera-dronas pakibo ant aukščiausios pušies Rumšiškėse ir tėškėsi žemėn. Aktoriams teko filmuotis lapkričio mėnesį nardant marių vandenyje ir slepiantis po valtimi. Praėjusių metų lapkritį jau net snigo, tai buvo tikrai ekstremalu visai kūrybinei komandai“.

Dar daugiau informacijos ir išskirtinių kadrų iš filmavimo aikštelės prodiuserė žada parodyti filmo pristatymo renginyje „Comic Con Baltics“. Taip pat bus galima susitikti su režisieriumi ir keliais pagrindinius vaidmenis atliksiančiais aktoriais.

Populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“ bus pristatomi didžiausi lietuviško kino projektai. Renginio lankytojai galės susipažinti ir pabendrauti su užsienio aktoriais iš filmų ir TV serialų, Holivudo specialiųjų efektų kūrėjais, komiksų autoriais ir dar daugybe svečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)