Parodoje eksponuojami kūriniai suteiks galimybę pamatyti šiuo metu vyraujančias emalio meno tendencijas ne tik lietuvių autorių, bet ir tokių tolimų šalių menininkų kaip Japonija ar Indija, darbuose. Kartu su bienalėje dalyvaujančiais autoriais galerijoje eksponuojama ir Kintų Vydūno kultūros centro organizuotame tarptautinio emalio miniatiūros simpoziume "Pamario ženklai" sukurtų darbų kolekcija.

Per pastaruosius penkerius metus sukurtus kūrinius parodoje demonstruos menininkai iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Indijos, Japonijos ir Ispanijos.

Ši paroda sutampa ir su svarbiomis datomis - šiemet sukanka 510 metų, kai įkurtas Vilniaus auksakalių cechas. Auksakalystė - taikomosios dailės šaka, Lietuvoje turinti senas tradicijas. 1495 metais Lietuvos didysis kunigaikštis Aleksandras privilegijos raštu patvirtino Vilniaus auksakalių cecho statutą, sudarytą Vakarų Europos pavyzdžiu.

Be to, šiais metais galerija "Meno niša" švenčia ir trečiųjų savo gyvavimo metų sukaktį.

Bienalės atidarymo metu bus paskelbti Vilniaus miesto savivaldybės sidabro medaliu bei diplomais apdovanoti kūriniai, kuriuos išrinks iš kultūros ir visuomenės veikėjų sudaryta komisija.

Bienalė galerijoje "Meno niša" truks iki lapkričio 5 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją