Antrąją Kalėdų dieną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras savo žiūrovams pristatys naują projektą kartu su airių kilmės dainininke E. Jennings. 2016 m. „M.A.M.A“ apdovanojimuose geriausios Lietuvos atlikėjos statulėlę pelniusi solistė su simfoniniu orkestru ruošia šilčiausių ir jaukiausių kalėdinių dainų programą „Kalėdos su Erica Jennings“, kurioje skambės tokie kūriniai kaip „White Christmas“, „All I Want for Christmas Is You“ ir kiti. Solistė išduoda, jog koncerte bus galima išgirsti ir klausytojų pamėgtų jos autorinių dainų. Viena iš jų – pernai „Eurovizijos“ atrankoje sužibėjusi „Leading Me Home“, skambėjusi ne tik daugelyje Europos radijo stočių, bet ir už Atlanto.

Gruodžio 27 d. šventinė atmosfera alsuos roko ritmu – Vilniaus kongresų rūmuose skambės didžiausios sėkmės sulaukęs Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro projektas „Roko baladės“. Abejingų nepaliekantys rokeriai Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius šį vakarą klausytojams atliks roko grupių „Depeche Mode“, „Rammstein“, „ZZ Top“, „Nirvana“ ir kitų pasaulinio garso atlikėjų hitus.

Gruodžio 28 d. Vilniaus kongresų rūmų scenoje skambės „Gražiausia filmų muzika“ iš legendinių kino filmų „Krikštatėvis“, „Gladiatorius“, „Karibų piratai“ ir kitų. Šventiniame koncerte kartu su žymiausiomis melodijomis į filmų siužetus pasinerti pakvies du talentingi solistai – žavingoji aksominio balso savininkė Evelina Sašenko ir charizmatiškasis J. Milius.

Gruodžio 29 ir 30 d. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro klausytojų laukia dar viena premjera – teatralizuoti šventiniai koncertai „Ispaniškoji sarsuela“ su Sandra Janušaite, Ieva Prudnikovaite, Kostu Smoriginu ir kitais garsiais Lietuvos operos solistais. Nedaugelis žino, kad sarsuela (isp. zarzuela) – tai plačiai paplitęs ispanų nacionalinis muzikinis draminis žanras, viename spektaklyje suderinantis vokalinius kūrinius, šnekamuosius dialogus ir, žinoma, aistringus šokio numerius.

Naujųjų metų vakarą Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras tradiciškai publikai dovanos du simfoninius koncertus. 17 val. į Vilniaus kongresų rūmus turėtų rinktis operos žanro gerbėjai – čia vienos dalies koncerte skambės Londono „Covent Garden“ operos solistės mecosoprano Justinos Gringytės atliekamos operų arijos. J. Gringytė ne tik koncertuoja garsiausiose Europos operos teatruose, bet ir 2015 m. buvo pripažinta geriausia jaunąja operos soliste prestižiniuose Tarptautiniuose operos apdovanojimuose, prilyginamuose šio žanro „Oskarams“.

Gruodžio 31 d. 19 val. Naujuosius metus Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kvies pasitikti su geriausiais visų laikų miuziklais. „Naujametiniame miuziklų vakare“ žymias arijas iš legendinių miuziklų „Operos vaiduoklis“, „Katės“, „Paryžiaus katedra“, „Jėzus Kristus – superžvaigždė“, „Mulen Ružas“ ir kitų atliks net keturi solistai: I. Prudnikovaitė, E. Sašenko, P. Meškėla ir Paulius Bagdanavičius. Tad panašu, kad Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šventiniu laikotarpiu galės pasiūlyti skirtingų žanrų ir atlikėjų koncertus kiekvieno skoniui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją