Pastatymo režisierius Alvydas Vizgirda spaudos konferencijoje sakė, jog "Viešbučio kambarys Nr. 13" yra nepaprasta komedija, kurioje gausu ryškių detektyvo, farso, grotesko požymių. Čia nėra tik vieno - nuobodulio, tvirtino režisierius, pažymėjęs, jog pats būdamas talentingas aktorius R. Cooney žino, kaip rašyti, kad būtų gera vaidinti ir įdomu žiūrėti.

R. Cooney komedija "Viešbučio kambarys Nr. 13" - jau septintasis Pilies teatro režisieriaus A. Vizgirdos pastatymas uostamiesčio Dramos teatre. Jo scenoje ilgai gyvavo ankstesni spektakliai: Judžino O'Nylo drama "Elektrai skirta gedėti", Trumeno Kapotės "Žolyno arfa", teberodoma jo režisuota Dimitro Psafo komedija "Reikia melagio", sėkmingai vaidinamas ir Edvardo Olbio "Viskas sode".

Spektaklyje "Viešbučio kambarys Nr. 13" vaidina Kazimieras Žvinklys, Jolanta Puodėnaitė, Igoris Reklaitis, Eglė Barauskaitė, Valentinas Klimas, Nijolė Sabulytė ir kiti, ne mažiau publikai žinomi Dramos teatro aktoriai. Scenografiją kūrė Anatolijus Klemencovas, kostiumų dailininkė - Aina Zinčiukaitė.

Britų dramaturgas R. Cooney yra vienas populiariausių komediografų šiuolaikiniame teatriniame pasaulyje. Jis žinomas ir kaip puikus aktorius. Jis yra parašęs 20 pjesių, o populiariausios išverstos į 40 pasaulio kalbų. Komedija "Viešbučio kambarys Nr. 13" ("originale "Out of order"), pripažinta geriausia 1991 metų anglų komedija. Už ją autorius pelnė Lorenso Olivjė premiją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją