Renginyje dalyvaus pats B. Brazdžionis, kurį pasveikins Kauno valdžios ir VDU atstovai. Bus rodomas poeto Petro Palilionio ir žurnalisto Petro Garnio sukurtas dokumentinis filmas apie B. Brazdžionį "Vėtrose nepaklydęs", poeto eiles skaitys aktorė Virginija Kochanskytė.

Gimtadienio išvakarėse, penktadienį garsųjį išeivijos poetą pasveikino prezidentas Valdas Adamkus.

Jis padėkojo poetui už "ilgametį indėlį į Lietuvos kultūrą, tautiškumo ir dvasingumo gyvasties palaikymą savąja kūryba, savuoju gyvenimu bei ištikimybe tautos tradicijoms, krikščioniškiesiems idealams ir bendražmogiškosioms vertybėms".

"Esate ir visada būsite minimas greta didžių Lietuvos kultūros ir istorijos vyrų, priėmusių savojo laiko iššūkius ir sąžiningai tarnavusių ir piliečio, ir menininko pašaukimui",- rašo šiuo metu Meksikoje viešintis V.Adamkus.

B. Brazdžionis gimė 1907 m. vasario 2 d. Iš Lietuvos jis pasitraukė 1944 m. ir iki šiol gyvena JAV.

Poetas yra išleidęs aštuonias poezijos rinktines, iš jų keturias emigracijoje. Vytės Nemunėlio slapyvardžiu jis yra išleidęs ir 4 poezijos knygas vaikams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją