Teatro vadovai nesiėmė atsakyti, kiek konkrečiai padidėjo bilietų kaina, tačiau užsiminė, kad labiausiai ji išaugo patogiau žiūrovams pertvarkytose pirmojo balkono ložėse. Pastačius naujus krėslus, praplatinus takus tarp jų bei įrengus centrinį taką, žiūrovų salėje liko 150-čia sėdimų vietų mažiau - iš viso 984 vietos, tad teatrui tekę didinti bilietų kainas.

Žiūrovai kviečiami pasinaudoti abonementine nuolaida "5+", suteikiančia progą už bilietus į penkis spektaklius mokėti iki 40 proc. pigiau. Perkant bilietus iš anksto su 40 proc. nuolaida bilietai kainuos nuo 10 iki 120 Lt, į šio sezono premjerinius spektaklius - nuo 17 iki 170 Lt, į spektaklius vaikams - nuo 10 iki 30 Lt.

Šį sezoną keisis ir premjerinių spektaklių rodymo laikas - jie prasidės 19 valandą, o visi kiti vyks kaip ir anksčiau - 18 valandą.

Pasak LNOBT generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo, šįmet pirmą kartą skelbiami visi sezono spektakliai ir premjeros iki pat gegužės pabaigos. Nors sezonas tęsis ir birželį, tačiau dar neskelbiama, kokios operos premjera tuo metu vyks.

Sezoną pradės jau septynioliktoji spektaklio premjera vadovaujant šiam direktoriui - Anatolijaus Šenderovo baletas "Dezdemona". G. Kėvišo teigimu, teatro repertuaro sudarymo politikoje ir toliau bus siekiama su kiekvienu spektakliu pristatyti naujus kūrėjų ir atlikėjų vardus, tačiau tarp šio sezono naujienų nacionalinių veikalų ir lietuvių režisierių pastatymų nenumatoma.

"Ilgai puoselėti planai kviesti režisierių Eimuntą Nekrošių režisuoti operą "Borisas Godunovas" žlugo ne dėl mūsų kaltės, o dėl Florencijos teatro suvaržymų režisieriui. Tačiau vienareikšmiškai sieksiu, kad E. Nekrošius statytų ir mūsų teatre. Dėl vienos iš Kristofo Vilibaldo Gliuko operų pastatymo tariamės ir su režisieriumi Jonu Jurašu", - sakė G. Kėvišas.

Dėl kitos pasaulio operos garsenybės - stulbinančią karjerą užsienyje darančios dainininkės Violetos Urmanavičiūtės-Urmanos pasirodymo Vilniaus operos scenoje direktorius konkrečių planų irgi nepateikė, tačiau žadėjo kada nors šią žvaigždę pakviesti dainuoti į vienintelę dabartiniam dainininkės repertuarui tinkančią Giuseppe Verdi operą "Likimo galia".

Šį sezoną LNOBT daugiau dėmesio skirs baletui. Lapkričio 4-5 dienomis žiūrovai bus kviečiami į dar vieną baleto premjerą - Rodiono Ščedrino "Aną Kareniną", Vilniuje statomą po 30 metų pertraukos. Šį kartą į Vilniaus sceną bus perkeltas Danijos karališkojo baleto Kopenhagoje pastatymas, sukurtas choreografo Aleksejaus Ratmanskio.

Naująjį sezoną bus švenčiami ir didieji baleto jubiliejai. Gruodžio 4 d. sukanka 80 metų, kai Leo Delibeso "Kopelija" Kauno valstybės teatro scenoje pradėjo Lietuvos profesionaliojo baleto istoriją. Šiai iškiliai progai baleto trupė kartu su Baleto fondu skiria didžiulį renginį - Baleto savaitę, vyksiančią lapkričio 29 - gruodžio 4 dienomis. Už baletą penkeriais metais vyresnė Lietuvos opera savo 85-metį švęs kiek anksčiau įspūdinga Operos savaite.

Naujųjų metų sutikimui teatras rengia dovaną visiems "Traviatos" gerbėjams - bus rodomas iš Anglijos nacionalinės operos nuomojamas klasikinio pastatymo spektaklis, kurį režisavo britas Jonathanas Milleris. Be naujametinio spektaklio, bus rodomi dar keturi šio pastatymo spektakliai su lietuvių atlikėjais ir Anglijos teatro dekoracijomis.

Antrąjį sezono pusmetį žiūrovų laukia dar viena baleto premjera - vienaveiksmis Liudvigo Minkaus baletas "Šešėliai", o kovo pabaigoje planuojama didžiausia metų operos premjera - Giacomo Puccini "Madam Baterflai". Bendrą Lietuvos ir Anglijos nacionalinių operų spektaklį statys garsus kino ir teatro režisierius, "Oskaro" kino premijų laureatas Anthony Minghella.

G. Kėvišas užsiminė ir apie tolesnes planuojamas premjeras, vyksiančias didžiojoje salėje įrengus Japonijos vyriausybės paramą - 1,2 mln. litų kainavusią garso įrangą ir pirmą kartą po 30 metų pakeitus visą susidėvėjusią scenos įrangą. Šie darbai, pasak direktoriaus, teatrui kainuosią daugiau negu iki šiol vykę abu teatro renovacijos etapai kartu sudėjus.

2006 metų spalį ketinama statyti Richardo Strausso operą "Salomėja". Dėl jos pastatymo tariamasi su vienu iš garsiausių pasaulyje operos režisierių Davidu Aldenu. 2006 metus užbaigs jau nebe "Traviata", bet naujas Volfgango Amadėjaus Mocarto operos pastatymas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją