Jau 18-ąjį kartą vykstantis tarptautinis tradicinio ir šiuolaikinio folkloro festivalis „Suklegos“ kviečia įvairių muzikos stilių gerbėjus pasiklausyti postfolkloro, folkdžiazo, world music, new age ir kitų eksperimentinių projektų.

Šiemet festivalio rengėjai dovanoja net tris vakarus, pripildytus nepakartojamų pasaulio muzikos garsų, įdomių kompozicijų, projektų ir tradicinės įvairių tautų muzikos.

Festivalis prasidės rugsėjo 21 d. Kauno valstybiniame lėlių teatre. Pirmasis koncertas bus ramus, meditacinis.

Savo naujausias kompozicijas pristatys gerai žinoma kanklininkė Žemyna Tinkūnaitė. Muzikantė jungiasi bendrai kūrybai su dukra Jorige Jurgutyte – ilgamete „Kūlgrindos“ dainininke, olandų kilmės gitaristu Nielsu Bakxu ir Donatu Bielkausku-Doniu.

Ketvirtadienio vakarą taip pat skambės grupės „Vilko Pupos“ sukurtos folkloro improvizacijos – netradiciškai atliekamos lietuvių liaudies dainos, paįvairinamos savos gamybos ir kitų tautų instrumentų skambesiu.

Grupė „Undan“ savo pasirodymu nukels į gyvą kelionę po savitas senojo, gilaus ir gyvenimiško lietuviško folkloro interpretacijas, apipintas moderniomis, tačiau harmoningomis „ambient“ atmosferomis. Vakarą vainikuos lietuvių liaudies sutartinių įkvėptos trys artistiškos merginos iš Lenkijos – grupė „Sutari“.

Penktadienio koncertas vyks Kauno kultūros centro „Tautos namai“ didžiojoje salėje. Čia žiūrovus džiugins net keturios skirtingos grupės. Koncertą pradės savo linksmumu užkrečianti latvių grupė „Imantadimanta“. Festivalyje skambės grupės „Andaja“ dainos, kurių prasminė ašis – baltiška kultūra ir pasaulėjauta. Tikimės, kad gerai žinoma world muzikos grupė „Marga Muzika“ įvairių tautų melodijomis pakels visus žiūrovus iš patogių salės krėslų. Jungtinė švedų ir estų grupė „Frander“ savo jausmingomis melodijomis žada paliesti visų žiūrovų širdis.

Šeštadienį baigiamąjį koncertą pradės jaunatviška energija plūstančios tradicinio folkloro atlikėjos iš Klaipėdos – grupė „Alkiukai“. Jaunimą pakeis patyrę tradicinės muzikos atlikėjai iš Airijos – grupė „Traditional Arts Collective“. Pasiruoškite išgirsti autentišką airiškų šokių muziką!

Grupė „Estbel“ – tai nepaprasta dviejų lakštingalų iš Estijos ir dviejų flamandų brolių iš Belgijos muzikinė sąjunga, vienijanti tradicinės ir šiuolaikinės muzikos mylėtojus. Pirmą kartą festivalio istorijoje skambės punk-rock stilius. Maištingoji gatvės grupė „Hanba“! iš Krokuvos, pasitelkdami gatvės muzikos instrumentus (bandžą, būgnus, akordeoną, tūbą) ir tarpukario lenkų poetų kūrybą, įkūnydami įsivaizduojamus praeities personažus ir jungdami muzikinius stilius (punk, folk, klezmer), papasakos savo istoriją.

Pasak festivalio prezidento Artūro Sinkevičiaus, šiai metais išgirsime įvairiaspalvę ir išskirtinę tiek tradicinę, tiek šiuolaikiškos muzikos papuoštą ir kruopščiai atrinktą programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją