Apie 2 tūkst. žmonių - daugiausia architektai, inžinieriai ir kiti specialistai - vakare perėjo 18 mln. svarų (26 mln. JAV dolerių) vertės statiniu, kuris prieš dvejus metus netrukus po iškilmingo

atidarymo buvo uždarytas remontui. Pasirodė, kad naujasis tiltas pavojingai siūbuoja. Kad sumažintų siūbavimą, inžinieriai dabar sumontavo 91 spyruoklinį amortizatorių.

Po "gydymo" tiltas išbandymą išlaikė be priekaištų. Žmonių minia du kartus perėjo per tiltą sparčiu žingsniu ir trečią kartą lėtai. Ketvirtą kartą einant, miniai buvo liepta sustoti jo viduryje ir vėl pajudėti. Visą procedūrą stebėjo vaizdo kameros, įvairūs davikliai ir ekspertai. Tiltas net nesuvirpėjo.

Statybininkai tikisi galutinai atidaryti šį tiltą kovo mėnesį.

Pirmas tiltas Londone per Temzės upę po daugiau kaip šimto metų buvo atidarytas 2000-ųjų birželio 10 dieną, bet jau birželio 12 dieną atsakingos valdžios institucijos jį uždarė remontui. Žmonėms einant pakabinamu tiltu, šis tada taip smarkiai siūbavo, kad kai kuriems pasidarė bloga.

Garsūs architektai ir inžinieriai, pasirodo, neatsižvelgė į tai, kad didelė minia eidama ritmingu žingsniu gali jį įsiūbuoti. Kaip aiškinosi vyriausiasis architektas Normanas Fosteris (Norman Foster), kai kurie projektai yra tokie sudėtingi, jog prilygsta moksliniams tyrimams bei padaro anksčiau neįmanomais laikytus dalykus įmanomus.

Londono turizmo agentūra tikisi, kad Tūkstantmečio tiltą pamėgs turistai, norėsiantys iš Teito modernaus meno galerijos Temzės pietiniame krante patekti prie Šv.Povilo katedros priešingame krante.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją