Spalio 20 d. klausytojams bus neeilinė galimybė išgirsti talentingąjį muziką kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Paulo Mägi, rašoma LVSO pranešime spaudai.

„Jis groja trimitu taip lengvai, kaip mes kvėpuojame – žinoma, jeigu mums pasiseka“, – taip po trimito virtuozo S. Nakariakovo koncerto JAV rašė dienraštis „San Francisco Chronicle“.

Trimito Paganiniu, Trimito Karuzo ir kitais skambiais vardais tituluojamas S. Nakariakovas su trimitu nesiskiria nuo vaikystės. Tiesa, pirmasis jo instrumentas buvo fortepijonas. Tačiau patyrus rimtą stuburo traumą ir gydytojams uždraudus sėdėti, jaunasis vunderkindas į rankas paėmė trimitą ir iki šiol nesigaili. „Jis tiesiog man tinka,“ – šypsosi S. Nakariakovas. Sėkmės ilgai laukti nereikėjo – būdamas dešimties S. Nakariakovas pradėjo koncertuoti su orkestrais didžiausiose Sovietų Sąjungos koncertų salėse. O kai sulaukęs vienuolikos laimėjo suaugusiųjų pučiamųjų instrumentų muzikantų konkursą, tapo aišku, kad gimtoji šalis S. Nakariakovui tapo per ankšta. Talentingo berniuko šeima išvyko į Izraelį, kad sūnus galėtų nevaržomai siekti tarptautinės karjeros.

Dabar S. Nakariakovas yra tituluojamas vienu iš penkių įtakingiausių pasaulio trimitininkų ir yra laukiamas garsiausiose pasaulio koncertų salėse – jis koncertavo Los Andželo „Hollywood Bowl“, Niujorko Linkolno centro, Londono karališkojoje festivalių, Karališkojoje Alberto, Paryžiaus Eliziejaus laukų ir kitose prestižinėse salėse su geriausiais pasaulio simfoniniais orkestrais. Kritikai trimitininkui ir toliau negaili pagyrų: „S. Nakariakovas nuostabiai valdo garso spalvą ir dinamiką: jis gali groti garsiai, bet šaižiai – niekada. Tad jo atliekami kūriniai tampa neįtikėtinai iškalbingi“, – rašė įtakingas Didžiosios Britanijos laikraštis „The Sunday Times“.

Šį vakarą orkestrui diriguos žymus estų dirigentas, Vanemuinės teatro (Estija) meno vadovas ir vyr. dirigentas P. Mägi. P. Mägi yra Estijos muzikos ir teatro akademijos bei Stokholmo karališkojo muzikos koledžo profesorius, 2013 m. jis buvo išrinktas Stokholmo karališkosios muzikos akademijos nariu.

Trimitininko Sergejaus Nakariakovo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro sezono simfoninis koncertas „Sergei Nakariakov: trimito Paganinis“ įvyks spalio 20 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose. Dirigentas Paul Mägi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)