Kauno choristams akompanuos „Philharmonie der Nationen“ simfoninis orkestras, jungiantis įvairių tautybių muzikantus. 1995 metais įkurtas orkestras rengia koncertus ir yra pelnęs pripažinimą visame pasaulyje. Prie atlikėjų prisijungs garsūs pasaulio solistai.

Chorui ir orkestrui diriguos vokiečių pianistas ir dirigentas, įvairiapusė muzikos pasaulio asmenybė – Justus Frantzas, plačiausiai žinomas kaip garsiojo Šlėzvigo-Holšteino muzikos festivalio įkūrėjas bei ilgametis vadovas.

Kauno chorą su J. Frantzu sieja ilgametis kūrybinis bendradarbiavimas. Choras su dirigentu koncertavo daugelyje Europos šalių, yra pristatę reikšmingą Ludwigo van Beethoveno kūrybinio palikimo dalį.

Koncerte skambės vokiečių kompozitoriaus Carlo Orffo „Carmina Burana“. Šis choro repertuare seniai įsitvirtinęs kūrinys tapo savotiška šių metų „vizitine kortele“ – neseniai atliktas Lietuvos nacionalinės ir Kauno valstybinės filharmonijų salėse, dabar skambės Hamburgo publikai. Renginio kulminacija taps choristų kinų kalba atliekamas Yunfei Zhango kūrinys – „Qomolangma“.

„Ši išvyka chorui – didelis netikėtumas, o dainavimas G20 šalių susitikimo dalyviams – išskirtinis, atsakingas ir jaudinantis įvykis“, – teigė choro vadovas P. Bingelis.

Hamburge Kauno choristai yra lankęsi ir anksčiau. Pasirodymuose skambėjo Krzysztofo Pendereckio „Septyni Jeruzalės vartai“, Wolfgango Amadeus Mozarto „Requiem“, Georgo Friedricho Händelio „Mesijas“ ir kiti garsūs kūriniai, todėl šis choras žinomas Hamburgo miesto klasikinės muzikos mylėtojams ir palankiai vertinamas kritikų.

Dar šiais metais Kauno valstybinis choras yra laukiamas didžiųjų Europos miestų koncertinėse erdvėse – Minsko valstybinėje filharmonijoje, Rygos ir Krokuvos „Tauron“ arenose.

Parengė Rimantas Klevečka

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją