Šalies vadovės teigimu, aktorės nuoširdumą ir neblėstančią eleganciją myli žiūrovai ir vertina teatro bendruomenė, o kurti vaidmenys praturtino mūsų kultūros lobyną ir tapo išskirtinio talento ženklu. Tai, anot Prezidentės, pelnytas pripažinimas, kuris liudija, kiek daug širdies ir kūrybiškumo G. Balandytė atidavė svarbiausiam savo gyvenimo pašaukimui – aktorystei.

80-ojo gimtadienio proga valstybės vadovė padėkojo G. Balandytei už Lietuvos menui reikšmingą kūrybą ir meilę teatrui bei palinkėjo visokeriopos pilnatvės – gražių akimirkų, jėgų, stiprybės ir džiaugsmo gyventi.

G. Balandytė per ilgus savo karjeros metus yra vaidinusi Kauno dramos teatre, Klaipėdos dramos teatre, kur atliko daugiau kaip 80 vaidmenų. Nuo 1957 m. vaidina kine ir televizijoje, buvo „Ponios Gražinos virtuvė“ vedėja.

Kino ir teatro aktorė ne kartą įvertinta už savo kūrybą bei nuopelnus – 1995 m. jai įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžius, 2005 m. – „Auksinis scenos kryžius“ už nepagrindinį Froilen Šnaider vaidmenį Kauno valstybinio muzikinio teatro Džono Kanderio miuzikle „Kabaretas“, 2006 m. – Vyriausybės kultūros ir meno premija, 2008 m. – Kauno miesto savivaldybės kultūros ir meno premija už scenos meno puoselėjimą ir reikšmingą kultūrinę veiklą bei 2014 m. įteikta „Auksinė gervė“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)