Nors Lietuvos muzikos padangės žvaigždės Lino Adomaičio ir žymaus Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ bendradarbiavimas užsimezgė vos prieš metus, jo atgarsiai iš koncertų Hamburge, Kylyje ir Kaune jau pasiekė melomanų ausis.

„Kai po koncerto sulauki net 5 bisų, tai leidžia manyti, kad projektas turi ateitį. Būtent taip nutiko jau po antrojo premjerinio koncerto Kylyje. Mums su Linu ypač malonu bendradarbiauti. Jis profesionalas, kupinas kūrybingų idėjų, sutampa mūsų muzikinis požiūris“, – sako „G-Strings“ kvintete violončele grojantis Vytautas Sondeckis.

Šis projektas itin svarbus ir savo karjeros 20-metį šiemet švenčiančiam dainininkui ir muzikos prodiuseriui Linui Adomaičiui. Scenos profesionalas šiuo metu intensyviai darbuojasi prie naujausio savo albumo, kuris pasirodys jau kitais metais, tačiau dažnas svečias yra ir Vokietijoje. Kartu su kvintetu jie jau įrašinėja bendrus kūrinius legendinio Vokietijos muzikos prodiuserio Franz Plasa įrašų studijoje. Čia ne vieną dainą yra įrašę tokie dainininkai kaip Mariah Carey, „Depeche Mode“, „Ramstein“, „50 Cent“, Eminem, Falco ir daugelis kitų muzikos garsenybių.

„Šis projektas – kaip tyro oro gurkšnis. Man beprotiškai smagu keisti muzikos pateikimo formas. Grojant su simfoniniu orkestru atiduodame pagarbą klasikinės muzikos korifėjams, koncertai su bigbendu išlaisvina kūną ir sielą, norisi tiesiog šokinėti pagal fanko ritmą. Na, o bendradarbiavimas su „G-Strings“ ir Egidijum Buožiu man vienu metu atvėrė ir viena, ir kita. Mūsų projekte susijungia trys muzikinės srovės – klasika, džiazas ir pop muzika“, – pasakoja L. Adomaitis.

Po atviru dangumi Valdovų rūmų kartu su Linu pasirodysiantys „G-Strings“ – ypač aukšto kalibro klasikinės muzikos atlikėjai, kurių muzikinės galimybės su kiekvienu koncertu nustebina vis iš naujo. Tai kvintetas, gebantis styginiais instrumentais sujungti fanko, roko, džiazo, soulo ir pop muzikos sroves. Jie ne tik atlieka jau žinomus kūrinius, bet taip pat kuria ir originalias kompozicijas.

Išgirsti L. Adomaičio, Vokietijos styginių kvinteto „G-Strings“ projektą Lietuvoje balandžio pabaigoje jau turėjo galimybę vieno Kauno festivalio lankytojai. Čia prie jų prisijungė ir džiazo pianistas E. Buožis. Atlikėjų energija scenoje tiesiog liejosi per kraštus ir nepaliko abejingų. Čia kiekvienas jų atliekamas kūrinys sulaukė gausių aplodismentų ir ovacijų.

Bendradarbiauti su E. Buožiu L. Adomaitis ir „G-Strings“ pradėjo dar praėjusiais metais, kai maestro Vytauto Sondeckio sodyboje įvyko nuostabus improvizuotas muzikantų susitikimas.

„Kartais ir nereikia daug žodžių, kad suprastum, jog šis projektas važiuoja be jokio „stumk-trauk“. Visi atlikėjai – profesionalai ir, svarbiausia, – muzikos bendraminčiai. Be galo malonu muzikuoti drauge su Linu ir „G-Strings“ – įspūdžiais dalijasi E. Buožis.

„Midsummer Vilnius“ festivalio lankytojams atlikėjai žada įspūdingą programą, kurioje – Elvio Presley, Franko Sinatros, dainininko Prince, grupės „Jamiroquai“ kūriniai. Šiems pasauliniams hitams sukurtos specialios aranžuotės. Kelios dainos ruošiamos ir specialiai šiam festivaliui, tačiau jas muzikantai išlaiko paslaptyje.

Festivalis „Midsummer Vilnius“ vyks šių metų liepos 17-28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)