Apdovanojimą už geriausią užsienio spektaklį Lupos vardu priėmė teatro Odeon direktorius Stephane’as Braunschweigas, perskaitęs Krystiano Lupos padėkos žodį:

„Kiekvienas džiaugsmas turi kur kas gilesnę prasmę, kai gali juo dalintis. Su dideliu jauduliu mūsų „Didvyrių aikštės“ sėkme dalinuosi su charizmatiška Lietuvos nacionalinio dramos teatro Vilniuje trupe, aktoriais, kurie taip giliai ir asmeniškai ėmėsi perteikti T. Bernhardo tekstą ir jame slypinčią begalinę kančią, su Audroniu Liuga, buvusiu šio teatro meno vadovu, kuris svajojo apie „Didvyrių aikštę“ Vilniuje ir su nepaprastu ryžtu ėmėsi šią savo svajonę įgyvendinti.

Jaudindamasis parašiau elektroninį laišką Peteriui Fabianui, T. Bernhardo broliui, pranešdamas apie dar vieną šio paslapčių kupino teksto pergalę – teksto, kuris taip esmingai kalba apie dabartiniame mūsų pasaulyje įsitvirtinusią neapykantą.

Taip pat labai viliuosi, kad ši žinia iš Prancūzijos pasieks ir Lenkiją bei taps argumentu mano šalyje vykstančiame kultūros kare – kurioziška, kad mūsų šalies premjeras Aušvicą naudoja kurstyti tai pačiai tautinei neapykantai, apie kurią kalba T. Bernhardas. Nuoširdžiai dėkoju teatrui "La Colline" už suteiktą erdvę mūsų viešnagei Paryžiuje“.

Teatro, muzikos ir šokio kritikų draugijos apdovanojimai teikiami jau 55 kartą. Didįjį prizą kaip geriausias Prancūzijos metų spektaklis pelnė Čilės rašytojo ir poeto Roberto Bolaño (1953–2003) romano „2666“ inscenizacija (režisierius – Julien Gosselin; Festival d’Avignon–Odéon, Théâtre de l’Europe–Ateliers Berthier).

Parengė Helmutas Šabasevičius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)