Prieš dvejus metus šioje meno mugėje už performansą „Aš tavo saulė“ M. Dirsytė pelnė publikos apdovanojimą, o 2016 m. kūrėjos pristatytas 8 valandas trunkantis performansas „Kompleksas“ tiesioginės transliacijos metu sulaukė virš 10 tūkst. peržiūrų. Šiais metais „ArtVilnius“ meno mugėje M. Dirsytės kuriamas performansas suvienys 35 atlikėjus bei bus rodomas 200 m² erdvėje. Tarp projekto kūrybinės komandos narių - choreografas Gytis Ivanauskas, šokio kūrėja, viena iš šokio teatro „Low Air“ įkūrėjų Airida Gudaitė ir muzikos kūrėjas Jonas Antanėlis.

Monikos Dirsytės performansas

Monika Dirsytė savo kūriniu „Niekas neatims manęs iš manęs“ kalbės apie žmonių nuomonių bei sistemų įtaką atskiro individo saviraiškai ir unikalumui, jo palaužimui ar net sužlugdymui, bet skatina išsaugoti savąjį „Aš" ir išskirtinį individualumą. Šis kūrinys apjungs šokį, spektaklį ir instaliacijas.
„Performansas kalba apie kiekvieno teisę ir galimybė būti savimi. Apie kiekvieno mūsų, mano ir tavo unikaluma. Kartais nesvarbu, kurioje vietoje esame.

Kartais dirbame darbus, kurių galbūt nemėgstame. Kartais atsiduriame situacijose, kuriose esame bejėgiai. Kartais likimas ir žmonės žaidžia mumis. Nepaisant to mes liekame žmonėmis - skirtingais ir nepakartojamais žmonėmis. Ir kiekvieną akimirką, kol esame gyvi, tol mūsų širdys žino, jog niekas neatims mūsų iš mūsų“, - naujo kūrinio idėją pristato menininkė M. Dirsytė.

Anot žinomo choreografo Gyčio Ivanausko, choreografija šiame performanse bus pateikta visiškai kita forma. „Čia šoks ne žmonės. Nenoriu išduoti kas, kad palikiau intrigą. Kurti kartu su Monika yra labai įdomu ir, sakyiau paprasta, kadangi mąstome ta paia kryptimi. Labai įdomi Monikos idėja apie tai, kaip visuomenė, žmonės ar net likimas manipuliuoja asmenybėmis, tarsi žaisdami Rubiko kubiko žaidimą“, - teigia G. Ivanauskas.

Performansą „Niekas neatims manęs iš manęs“ šių metų mugėje pristato OKT/Vilniaus miesto teatras ir galerija „Meno niša“. Pastaroji galerija jauną menininkę meno mugėse Lietuvoje ir užsienyje pristato jau treti metai ir „Lewben Art Foundation“. Ši organizacija meno renginio „ArtVilnius“ metu pristatys moteriškumui skirtą turtingą meno kolekciją „Tos žaviosios moterys“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)