Kuo šįmet žūrovus sieks sudominti vienas spalvingiausių ir didžiausių renginių tūkstančio kilometrų spinduliu? Nepaisant įspūdingų apimčių: 55 galerijos ir net 200 menininkų, organizatoriai žada ir daug papildomų programos dalių.

„Jau kelerius metus organizuojame projektų zoną, kurioje kviestiniai svečiai demonstruoja atskirus meno kūrinius, kolekcijas, muziejus ar projektus“, – DELFI kalbėjo aštuntą kartą rengiamos meno mugės „ArtVilnius’17“ vadovė Diana Stonienė.

Ji taip pat pridūrė, kad mugės metu vyks plati edukacinė programa, kurios metu visi norintys bus kviečiami išbandyti įvairias meno technikas. Į čias, edukacines zonas, kviečiami ir vaikai, ir suaugusieji.

„Atvežama jauno esto instaliacija, kurią galės valdyti patys žiūrovai. Bus galima įeiti tarsi į baltą kambarį, tik neapsigaukite, tai nėra baltas kambarys. Palietus sienas, jis gros, skleis garsą – tapsite kūrėjai“, – pavyzdžiais viliojo S. Baliuckaitė.

„ArtVilnius‘17“ vyks birželio 8-11 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Pokalbis su meno mugės „ArtVilnius‘17“ organizatorėmis:


Meno mugės projektų vadovė Sonata Baliuckaitė taip pat sudarė galerijų, kurių nereiktų praleisti mugės metu, septintuką:

Estijos fotografijos sąjungos įkurta galerija „Foku“ į „ArtVilnius’17“ atveža dvi įdomias fotografes: Tanja Muravskaja ir Anna-Stina Treumund. Pastaroji – viena pirmųjų Estijos menininkių viešai paskelbusių apie savo homoseksualumą, ši tema yra pagrindinė A.S.Treumund fotografijų ašis.

Prancūzai „Nivet Carzon“ šį kartą mugėje užsimos galingai ir pristatys kuratorinę ekspoziciją „Hotel Europa“, kurioje dalyvaus net 33 užsienio menininkai. Ekspozicijoje įvairias medijas atstovaujantys menininkai nuo tapybos, videomeno ir performanso per savo asmenines istorijas mobilizuos europietišką mentalitetą. Lankytojai turės galimybę konsultuotis ne tik su kuratoriumi bet ir su menininkais, kurių gausus būrys atvyks į Vilnių.

Viena seniausių privačių galerijų Estijoje, dvidešimt metų gyvuojanti Talino „Haus gallery“ mugėje dalyvauja pirmą kartą ir pristatys garsius, tarptautinėje meno rinkoje pripažintus estų menininkus: Maarit Murka, Alice Kask, Augustas Künnapu, Maria Sidljarevitš ir Juss Piho. Ypač galima išskirti tapytoją, instaliacijų kūrėją Maarit Murką, kurią drąsiai galima vadinti viena garsiausių Estijos jaunųjų menininkių.

Aktyviai meno mugėse dalyvaujanti Kauno galerija „Meno Parkas“ stende pristatys tris menininkus: Rosandą Sorakaitę, Patricija Gilytę ir Povilą Ramanauską. R. Sorakaitė tapo praėjusį rudenį vykusio konkurso „Jaunojo tapytojo prizas 2016“ nugalėtoja, jos kūriniai rugsėjį buvo pristatyti Londono galerijoje „Saatchi Gallery“ vykusioje mugėje „Start“.

Su Rygoje esančia „Māksla XO“ galerija mugės lankytojai jau puikiai pažįstami.

Prestižinė, nuolat tarptautinėse mugėse dalyvaujanti Latvijos galerija „ArtVilnius“ mugėse jau yra pristačiusi tokius garsius menininkus kaip Kaspars Podnieks, Kristaps Gelzis, Ieva Iltnere ir kt. Šiemet lankytojus turėtų ypač sudominti jaunos menininkės Magone Boleiko fotorealistinė tapyba.

Jaunąją lietuvių tapytojų kartą atstovaujanti „The Rooster Gallery“ kasmet meno mugėje sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją