Šiais metais, jubiliejiniuose kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ Metų geriausias antraplanio aktorės vaidmuo kategorijoje nominuota talentinga aktorė atsakė į dešimt blitz kino klausimų ir atskleidė, su kokiu kino kūrėju norėtų papietauti, kokia veikla užsiimtų jei nebūtų aktorė bei kaip jai sekasi susitvarkyti su žinomumu, rašoma apdovanojimų organizatorių pranešime spaudai.

Mėgstamiausias filmas:

Vieno mėgstamiausio nėra, gal išskirčiau sau svarbiausius: italų kino režisieriaus ir scenaristo Bernardo Bertolucci filmą „Paskutinis tango Paryžiuje“, Luchino Visconti „Mirtis Venecijoje“, Leos Carax’o „Pola X“ ir „Holy Motors“ bei visi Lars von Trier’o filmai. Ir dar begalė kitų...

Įsimintiniausias vaidmuo:

Pastarasis, dar tik pasirodysiančiame vokiečio Tomo Tykwerio televizijos seriale „Babylon Berlin“.

Kada įvyko pirmieji „Sidabrinė gervė“ apdovanojimai?

Prieš, berods, 10 metų.

Jeigu patektumėte į nelaimingą atsitikimą ir negalėtumėte pakviesti nieko kito apart filmų herojų, kuris herojus tai būtų?

Pakviesčiau bet kurį Charlie Chaplin’o herojų.

Pirmas kartas kino apdovanojimuose:

Apdovanojimų aš nesureikšminu. Ar tai būtų Lietuvoje, ar kur kitur. Jie įpareigoja ir aš jaučiuosi pakankamai įvertinta esamais, buvusiais ir būsimais vaidmenimis. Tai aktoriui, manau, ir turėtų būti svarbiausia.

Ar sunku būti žinomai ir atpažįstamai?

Tai niekad nebuvo mano siekiamybė, todėl nelengva.

Jeigu galėtumėte papietauti su bet kuriuo kino kūrėju, gyvu ar mirusiu, su kuo pietautumėte ir ką užsisakytumėte?

Pietaučiau su režisieriumi, filmų kūrėju Lars von Trier’u. Valgyčiau omarą, o jam užsakyčiau raudono vyno.

Juokingiausias nutikimas įvykęs besifilmuojant:

Smagiausi įvykiai man dažniausiai būna susiję su grimu arba krentančiais perukais. Nuo karščio tekantis grimas, scenos metu atsiklijuojantys ūsai ir panašiai. Kadangi vaidindama, įsijautusi pati to nepastebiu, tad visiems kitiems tai stebėti būna be galo juokinga.

Kada paskutinį kartą žiūrėjote TV?

Aš nežiūriu televizijos.

Jei negalėtumėte būti aktore, kokią kitą profesiją pasirinktumėte?

Greičiausiai, kad kino režisierės.

Jau dešimtą pavasarį į Lietuvą sugrįžtantys apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ pagerbs iškiliausius ir labiausiai nusipelniusius kino kūrėjus. Kasmet didelio visuomenės dėmesio susilaukiantys jubiliejiniai apdovanojimai vyks birželio 13-ąją, 18.30 val., Vilniaus Kongresų rūmuose ir bus tiesiogiai transliuojami per LRT televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)