Bendradarbiauti pakvietė italai

S. Lombardo – jaunas italų kūrėjas, gimęs Katanijoje, šiuo metu gyvenantis Romoje, jau spėjo pelnyti dėmesį gimtojoje šalyje ir užsienio festivaliuose. Jis mokėsi ir dirbo su Italijoje bei tarptautiniame kontekste žinomais menininkais, tarp jų, ir su garsiojo Romeo Castellucci seserimi Claudia Castellucci.

Šiuolaikinių scenos menų festivalio „Fabbrica Europa” steigėja ir meno vadovė Maurizia Settembri „Aurą“ pakvietė bendradarbiauti su minėtu italų kūrėju. Projektų ir gastrolių į užsienį nestokojantis teatras, nepaisant sausakimšos darbotvarkės, su garsiojo italų festivalio organizatoriais sukirto rankomis.

Iš karto po naujųjų metų į Kauno šokio teatrą „Aura“ su su kūrybine komanda atvyko italų choreografas S. Lombardo, antrajame projekto etape Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjai vyko tęsti kūrybinio proceso į Italiją.

Gegužės 11 -13 dienomis „Auros“ šokėjai tris vakarus iš eilės po penketą ir daugiau kartų lenkėsi bisuojančiai italų ir festivalio svečių publikai.

Užsitarnavo italų pagarbą ir pasitikėjimą

„Šis pripažinimas ir įvertinimas prestižiniame festivalyje – mums neįkainojamas. Ypač žinant, kad italai sunkiai įsileidžia tuos, kurių nepažįsta. Itališko atsargumo kažkada neišvengė ir tokie grandai kaip Eimuntas Nekrošius ar Oskaras Koršunovas. Dėl šio „Auros“ projekto taip pat būta didelių abejonių iš organizatorių pusės.

Tačiau išsyk po premjeros festivalyje, jo vadovė Maurizia Settembri jau ėmė galvoti, kokiems festivaliams pasiūlyt teatro „Aura“ spektaklius. Už šią nuostabią galimybę garsinti Lietuvą ir visus turtinančią kūrybinę partnerystę esame nepaprastai dėkingi festivalio „Fabbrica Europa“ meno vadovei Mauriziai Settembri ir projekto koordinatorei Giedrei Bagdžiūnaitei“, – sakė „Auros“ atstovė viešiesiems ryšiams Edita Kiznienė.

Nesibaigiančiomis ovacijos ir italų kritikų įvertinimas

Šiuolaikinių scenos menų kritikas italas Paulo Ruffini po premjeros taip pat neslėpė susižavėjimo: „Pasirodymas nepaprastai patiko ir, gerąja prasme, nustebino. Įstabus šokėjų techninis pasirengimas. Spektaklyje bendram darbui susitikę skirtingos sielos, parodė labai šiuolaikišką, skirtingus geografinius kontinentus sujungusį, abejingų nepalikusį meno kūrinį. „Aura“ – labai stiprus fizinis šokio teatras, turintis savo veidą“.

„Ši sėkmė prestižiniame festivalyje, dar viena „Auros“ pergalė. Aš didžiuojuosi teatru. Per tiek metų, dar niekas iš mūsų projektų partnerių nebuvo nusivylę. Rezultatas visus visada nudžiugindavo. Pelnyti išlepusios Florencijos publikos pagarbą ir meilę – didžiausia dovana“, – po premjeros džiugesio neslėpė teatro vadovė Birutė Letukaitė.

Italijoje pripažinimą ir pagarbą per pastaruosius trejetą metų žaibiškai užsitarnavusi „Auros“ trupė, gastrolių metu buvo apgyvendinta garbės konsulate – nuostabiame 1930 metais pastatytame garbės konsulo Enriko Palasciano šeimos name. „Auros“ vadovę, choreografę Birutę Letukaitę ir projektų koordinatorę Eglę Marčiulaitytę į svečius priėmė pats Lietuvos garbės konsulas Toskanoje Enrico Palasciano, einantis šias pareigas jau 9 metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją