Nors vienoje ministerijos salių buvo inscenizuota filmavimo aikštelė, lakstė grimerė, asistentės, buvo operatorius ir įgarsintoja, o ministerijos darbuotojai buvo mikliai įtraukti į filmavimo veiksmą, iš tiesų joks filmas nebuvo kuriamas.

Režisierius H. Richie, puikiai kalbantis angliškai, yra joks ne režisierius, o LMTA Algirdo Latėno ir Vido Bareikio vaidybos kurso studentas Deividas Breivė. Jis drauge su bendrakursiais ministerijoje surengė realybės manipuliacijos performansą „Stagnacija“.

Performansu startavo Pasaulinei intelektinės nuosavybės dienai skirtas renginys „PIN diena: kultūros maratonas „Kablys“. Renginį pristatė televizija LRT kultūra ir asociacija AGATA.

Po pasirodymo Kultūros ministerijoje veiksmas persikėlė į sostinės kultūros barą „Kablys“, kuriame iki vėlyvos nakties vyko koncertai, spektakliai, veikė instaliacijos. Tradicinis kultūros maratonas šiemet truko tik vieną dieną ir simboliškai buvo pavadintas „Sprintu“.

„Tai gilus įkvėpimas prieš kitų metų maratoną, kuris, manau, vėl truks keturias dienas“, – sakė maratono rengėja Žydrė Gedrimaitė.

„Sprinte“ pasirodė LMTA vaidybos kurso studentų grupė „Šiltnamio efektas“, vyko audringa diskusija apie valstybės vaidmenį jaunojo menininko gyvenime, „Pojūčių teatras“ surengė specialiai riedlenčių parko erdvei pritaikytą spektaklį, veikė instaliacijos „Ar garsas turi veidą“ ir „Feel the Light“, paroda „Ramybė ir išgąstis“ buvo galima apžiūrėti naujausią 3.14 mados kolekciją, koncertavo grupės „Halogenai“, „Vocamix“, „Katarsis4“, solistė Justina Kaminskaitė, looperis GON.

Renginio vaizdai – galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)