Net du atvežtus spektaklius Šiaulių dramos teatre, p raėjusį sezoną atšventusiame savo septyniasdešimtąjį jubiliejų, pastatė Vilniaus mažojo teatro aktorius Sigitas Račkys. Tai - garsiojo Jaroslavo Hašeko romano inscenizacija "Juozapas Šveikas" ir Antono Čechovo "Trys seserys".

"Per savo gyvenimą dirbau ir kine, ir televizijoje - buvau aktoriumi, tiekėju, laidų ir žaidimų vedėju. Tačiau vienintelė profesija, kurią žinau gerai, yra teatras", - teigia S.Račkys.

Ne vieną įsimintiną vaidmenį Rimo Tumino spektakliuose sukūręs aktorius sako, kad yra daugybė literatūros kūrinių, kuriuose jis norėtų vaidinti.

"Tačiau, metams bėgant, supratau, kad to padaryti nesuspėsiu - nebebus progos, niekas nepasiūlys ir aš prie jų taip ir neprisiliesiu", - savo ryžtą pradėti režisieriaus karjerą motyvavo aktorius.

Jo spektaklį "Juozapas Šveikas", dar vadinamą "dviejų etapų anabaziu su 16 minučių poilsiu", šiauliečiai laiko sėkmingiausia savo teatro jubiliejinio sezono premjera. Pagrindinį šauniojo kareivio Šveiko vaidmenį atlieka garsus Lietuvos aktorius, Kristoforo premijos laureatas Sigitas Jakubauskas.

Spektaklyje taip pat vaidina Pranas Piaulokas, Juozas Žibūda, Antanas Venckus, Inga Norkutė ir kiti. Scenografiją sukūrė Arūnas Uogintas, kompozitorius - Giedrius Puskunigis. "Juozapas Šveikas" bus rodomas vasario 5-6 dienomis, "Trys seserys" - 7 ir 8 dienomis.

Mažiesiems žiūrovams Šiaulių dramos teatras siūlo Kosto Kubilinsko pasaką "Joniukas aviniukas ir sesytė Elenytė", kurią pastatė aktorius Juozas Žibūda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją