Antrą kartą išsamų sezono naujienų pristatymą surengusios "Tyto alba" direktorė Lolita Varanavičienė sako, kad leidykla sulaukia 2-3 literatūrinių tekstų per savaitę. "Reikia pasakyti, jog pastebimai daugėja vyrų autorių parašytų tekstų - tai nauja tendencija, mat anksčiau vyravo moterų kūryba", - teigia L. Varanavičienė.

Šio sezono kolekcijos autorių būryje - ne tik literatūros, bet ir žurnalistikos, dailės, filosofijos, net ekonomikos ir techninių mokslų atstovai, o žanriniu požiūriu knygų kolekcijoje vyrauja romanas ir dokumentinė publicistika.

Didžiausią paslaptį pristatyme išlaikė populiariausi leidyklos autoriai - naują romaną parašiusi, bet nei jo pavadinimo, nei siužeto neatskleidžianti Jurga Ivanauskaitė ir jokių savo literatūrinių planų neišduodantis klasikas Juozas Erlickas.

J. Ivanauskaitė prasitarė, kad naujasis romanas bus tikrai ne apie Tibetą, tačiau daugiau apie šį kūrinį ji atsisakė pasakoti, laikydamasi tradicijos, kaip ir prieš tai leistų 15 knygų, iš anksto neatskleisti jų turinio nei ištraukų. Šiuo metu J. Ivanauskaitė kartu su kino režisieriumi Algimantu Puipa dirba su kino scenarijumi filmui "Raganos ir lietus" pagal savo romanus "Ragana ir lietus" ir "Placebas", taip pat rengiasi dalyvauti Geteborgo knygų mugėje. Gruodžio mėnesį "Tyto alba" leis J. Ivanauskaitės tapybos aplanką "Angelariumas".

"Tyto alba" jau išleido pirmąsias šio sezono naujienas: filosofės Jūratės Baranovos eseistikos rinkinį "Meditacijos: tekstai ir vaizdai", žurnalistės Audronės Urbonaitės novelių romaną "Posūkyje - neišlėk" ir ekonomistės Rūtos Vainienės "Ekonomikos terminų žodyną".

Rudens ir žiemos kolekcijoje savo eilės laukia dailininkės Ievos Babilaitės knyga vaikams "Ulė ir jos peliukas", Ugnės Barauskaitės romanas "Dešimt", religijotyrininko ir publicisto Gintaro Beresnevičiaus romanas "Paruzija", rašytojos ir kultūros ministro patarėjos Zitos Čepaitės dokumentinės prozos rinkinys "Neapšviestas kelio ruožas", žurnalistės Laimos Lavastės "Juokinga knyga apie Suomiją ir suomius", radiacinės saugos specialisto Gendručio Morkūno romanas vaikams ir paaugliams "Vasara su Katšuniu", filosofijos studento Vilio Normano romanas "Šnabždesys", videomenininkės Paulinos Eglės Pukytės romanas "Jų papročiai" ir literatūrologės Sigutės Radzevičienės dokumentikos knyga "Neatrastasis Šeinius".

Tarp leidyklos planuojamų keliasdešimties užsienio autorių vertimų išskiriami Milano Kunderos romanas "Nepakeliama būties lengvybė", Umberto Eco romanas "Karalienės Loanos paslapties liepsna", Frederico Beigbeder romanai "Patrakusio jaunuolio memuarai" ir "Romantiškasis egoistas", Mikos Waltario romanas "Mikaelis Atskalūnas" bei daugelis kitų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją