Pasaulyje pripažintas, vienas iš geriausių lyrinių savo kartos tenorų dainavo pačiose didžiausiose ir profesionaliausiose pasaulio scenose. Jo talentu žavėjosi Karališkojo operos teatro „Covent Garden“ lankytojai Londone, klausytojai Niujorke esančiuose „Metropolitan“ operos rūmuose, Vienos ir Berlyno valstybinėse operose, Paryžiaus „Opera Bastille“ bei daugelyje kitų, o taip pat ir Zalcburgo bei Provanso Ekso klasikinės muzikos festivaliuose.

Išgirsti talentingąjį operos solistą jau galėjo ir lietuviai – Charlesas Castronovo į Vilnių grįžta jau trečią kartą. Pirmą kartą atlikėjas čia svečiavosi 2011 metais, o antrą kartą lankėsi 2015 m.

Sicilietiško kraujo turintis 41-erių tenoras klasikinio vokalo mokėsi Kalifornijos universitete, kur jį netrukus pastebėjo Los Andželo operos meno vadovas Williamas Vendice. Šiame operos teatre ir prasidėjo dabar visame pasaulyje žinomo operos solisto karjera.

Žymiojo atlikėjo iš Niujorko repertuare – didieji vaidmenys Mocarto operose „Don Žuanas“, „Visos jos tokios“, „Užburtoji fleita“, taip pat Edgaro vaidmuo operoje „Liučija di Lamermur“, Nemorino „Meilės eliksyre“, Alfredo vaidmuo „Traviatoje“, kurioje pasirodė kartu su žymiąja Anna Netrebko.

Ch. Castronovo taip pat pelnė visuotinį pripažinimą už atliktą pagrindinį Fausto vaidmenį, Romeo vaidmenį operoje „Romeo ir Džiuljeta“, pasirodymus „Rigolete“, „Bohemoje“. Kartu su ispanų operos žvaigžde Placido Domingo Ch. Castronovo atliko vieną pagrindinių vaidmenų Danielio Catan’o operoje „Laiškanešys“.

Tarp planuojamų Ch. Castronovo pasirodymų – debiutas Barselonos operos teatre „The Gran Teatre del Liceu“, Alfredo vaidmenyje. Be pasirodymų operos teatruose, garsusis JAV tenoras taip pat keliauja kaip solo atlikėjas. Jis pasirodė Kinijoje, Japonijoje, Rusijoje, Danijoje, koncertavo su geriausiais pasaulio orkestrais – Niujorko filharmonijos orkestru, Čikagos simfoniniu orkestru ir kitais.

Jau ne pirmą kartą vykstančiame viename prabangiausių klasikinės muzikos renginių „Opera po žvaigždėmis“ klausytojus muzikos garsais užbūrė Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras kartu su sopranu Ona Kolobovaite bei solistu Kostu Smoriginu, taip pat žymiausias operų arijas po žvaigždėmis atliko operos solistas, tenoras Merūnas Vitulskis bei televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtoja, sopranas Lilija Gubaidulina.

Bilietus į žymiojo operos solisto Charleso Castronovo ir Lietuvos Kamerinio orkestro, diriguojamo Modesto Pitrėno, koncertą ir kitus „Midsummer Vilnius“ festivalio renginius galima įsigyti „Bilietų pasaulis“ kasose arba internetu www.bilietupasaulis.lt.

Festivalis „Midsummer Vilnius“ vyks šių metų liepos 17-30 d. Daugiau informacijos apie festivalį „Midsummer Vilnius“ „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)