Savo kūrinius pristatys fotomenininkas Iridijus Švelnys ir tapytoja Irma Žaromskytė-Morkuckienė. Parodos atidarymo metu gros saksofonistas Aleksandras Lakšmanas, dainuos Milda Gadliauskaitė.

Fotomenininkas I. Švelnys pristato naują fotografijų seriją „Sąlytis su instrumentu“, o tapytoja I. Žaromskytė-Morkuckienė – tapybos ciklą „Instrumentai“. Sinerginio projekto „Sąlyčio taškas“ esminė mintis – perteikti skirtingą suvokimo interpretacijos vaisių per tą patį sąlyčio tašką – muzikos instrumentą.

Iridijaus Švelnio kūrinys

Netipinės fotografijos, kalbančios metaforų ir simbolių kalba, autorius I. Švelnys gyvena ir kuria Kaune. Šiuo metu studijuoja Niujorko fotografijos institute nuotoliniu būdu. Yra baigęs radioelektronikos mokslus, vėliau – vadybos magistrantūrą. Fotomenininkas nuo praėjusių metų intensyviai dalyvauja Kauno foto klubo veikloje, yra jo tarybos narys. Nuo 2016-ųjų bendradarbiauja su viešąja įstaiga „Gabrielės meno galerija“. Yra savo darbus pristatęs ne vienoje grupinėje parodoje, surengęs kelias personalines parodas Lietuvoje, savo darbus rodęs Vokietijoje ir Anglijoje.

Tapytoja I. Žaromskytė-Morkuckienė gyvena ir kuria Panevėžyje. Studijavo Panevėžio konservatorijoje, įgijo darbų technologės bei dailės mokytojo specialybę. 17 metų dirba socialine darbuotoja su proto negalią turinčiu jaunimu Panevėžio Jaunuolių dienos centre, organizuoja technologijų ir teatro veiklas.

Irmos Žaromskytės-Morkuckienės kūrinys

Menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė, pristatydama jungtinę parodą, pabrėžia, kad abu jos autoriai pasirenka tą pačią temą, bet jų meniniai sprendimai skiriasi, tačiau du skirtingų sričių kūrėjai kalba ta pačia kalba. Muzikos instrumentai, pasak jų, – sielos draugai, jaudinantys žiūrovą skirtingais skambesiais. Tai – savotiška sąmonės interpretacija, leidžianti atsiskleisti tam tikrai emocijai ar būsenai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)